“În Vinerea Mare în 2009, demonul ca și cum ar fi fost obligat de o forță irezistibilă, a spus: «Aceea a stat mereu acolo, în timp ce lacrimile îi curgeau fără încetare iar privirea îi era îndreptată (...)
Această rugăciune a Sfintei Brigita recitată de 33 de ori, în Vinerea Sfântă, va elibera 33 de suflete din Purgator; recitată de 50 de ori în celelate vineri de peste an, va elibera 5 suflete din Purgator. Te ador, o, Cruce Sfântă, care ai (...)
Este Vinerea Mare şi Sfântă! După ce la începutul activităţii sale publice, Isus a luat asupra sa păcatele noastre, la botezul său în Iordan (cf. In 1,29); după ce ieri, Isus a întemeiat taina Preoţiei prin care să rămână cu noi până la a doua (...)
Răstignirea lui Iisus este intrarea în slava Tatălui. Nu înseamnă intrarea în moarte, în neant, ci în lumina divină a Tatălui. Începând cu Duminica Floriilor până în Duminica Învierii marcăm semnificaţia fiecărei zile (...)
În Vinerea Mare, după săvrșirea Căii Crucii la Coloseum, papa Francisc nu a ținut o predică ci numai o rugăciune spre Crucea lui Cristos, sau mai bine zis, o secvență de invocații spre Sfânta Cruce, în care a condensat tot răul și tot binele omului de astăzi. (...)