Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Lansarea cărții: ”Un trecut care se încăpăţânează să nu mai treacă” de Bronislaw Wildstein

 
Lansarea cărții: ”Un trecut care se încăpăţânează să nu mai treacă” de Bronislaw Wildstein
  • 04 Noi 2014
  • 3924
În prezența autorului, joi 6 noiembrie 2014, orele 19,00, la București (Librăria Humanitas, B-dul Regina Elisabeta, nr. 38) va avea loc lansarea cărții lui Bronislaw Wildstein, anunță Episcopia Greco-Catolică de București pe site-ul său.

Marxismul cultural (Antonio Gramsci, Gyorgy Lukacs, școala de la Frankfurt, etc) a încercat și încearcă să erodeze lumea occidentală, forjată de ideea libertății creștine și democrație, sau să infiltreze spiritul creștin și Biserica de teologia eliberării sau curente așa-zise “progresiste”.

Teoria gender, dar și libertinajul sexual precum și alte teorii sunt, de fapt, creații ale marxismului cultural dezlănțuit pentru a coroda spiritul creștin și democratic al unei societăți europene tradiționale. Episcopatul catolic polonez a scris anul trecut o scrisoare pastorală pe această temă amintind rezistența răului de a se risipi. Bătăliile spirituale sunt legate de o adevărată înfruntare culturală care se petrece sub ochii noștri cu marxismul cultural și fațetele sale mai mult sau mai puțin sesizabile.

Gânditori din sfera filozofiei politice – Eric Voegelin, Norman Cohn, Alain Besançon – au semnalat începând din anii ’30 că ideologiile (marxistă, nazistă) sunt fenomene religioase gnostice. Gnoza a fost primul adversar redutabil al creștinismului, și este și în prezent. Civilizația iudeo-creștină riscă să fie tot mai corodată și anesteziată de marxismul cultural cu atât mai mult cu cât adevărul lui Hristos și valorilor familiei creștine sunt atacate tot mai pe față.

Bronislaw Wildstein, a cărui carte se lansează joi, vorbește cititorului român tocmai despre experiența poloneză a bătăliei culturale în fața infiltrațiilor potrivnice spiritului creștin tradițional și temeiurilor societății libere și democratice.