Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Anca Cernea: serie de conferințe în Argentina

 
Anca Cernea: serie de conferințe în Argentina
  • 14 Dec 2016
  • 4459
Doamna doctor Anca Cernea, membră a Asociației Medicilor Catolici din București, a ținut în cursul lunii noiembrie o serie de 6 conferințe în Argentina, ca urmare a ecoului pe care l-a avut cuvântul său ținut în plenul Sinodului episcopilor catolici dedicat familiei, la Roma, în octombrie 2015.
 
Conferințele doamnei Cernea au fost precedate de un interviu, în limba spaniolă, apărut pe infocatolica.com în două episoade. Atât în interviu cât și în conferințe, Anca Cernea a vorbit despre mesajul de la Fatima, arătând că în absența convertirii, rătăcirile Rusiei continuă să se răspândească și astăzi în lume. Din start, marxismul promovat de revoluția lui Lenin a avut două moduri de manifestare, aparent contradictorii. Unul violent, marxismul clasic aplicat în țările căzute sub asuprirea sovietică, celalalt insidios, marxismul cultural destinat distrugerii morale a occidentului prin Școala de la Frankfurt sau "teoria critică", combinând marxismul cu psihanaliza, trecând prin declanșarea revoluției sexuale a anilor '60, și până la teoria gender din zilele noastre (Judith Butler face și ea parte din acest curent de gândire și acțiune). In paralel și complementar cu Școala de la Frankfurt, comunistul italian Antonio Gramsci a susținut în anii 1920-1930 întâietatea obținerii hegemoniei culturale marxiste prin infiltrare insidioasă pentru a prelua puterea politică "când fructul va fi copt". Din studiile lui Eric Voegelin, cunoaștem că ideologiile marxistă și nazistă sunt fenomene religioase gnostice cu pretext științific, fără dimensiune transcendentă: cunoașterea duce la "mântuire" aici pe pământ ("imanentizarea eschatonului"), Mântuitorul devenind inutil. Ori ideologia marxistă, sub toate formele sale, se infiltrează insidios în Biserică de câteva decenii, curentul cel mai cunoscut fiind "teologia eliberării" din America Latină. În acest context, a spus Anca Cernea, e necesară o "reconquista" a societăților noastre din partea majorității tăcute, întâi în domeniul spiritual (prin "războiul spiritual"), apoi în cel cultural ("războiul cultural") și, în sfârșit, în cel politic. Modelul de urmat este cel al Poloniei.

Conferințele s-au bucurat de succes, dovadă nu numai afluența de public ci și răspândirea lor ulterioară pe net. Cu ocazia conferinței din orașul La Plata, Anca Cernea a fost primită de către Arhiepiscopul Héctor Rubén Aguer.

Nu lipsit de interes este faptul ca una dintre cele șase conferințe a fost susținută la Asociația Avocaților Catolici - Corporación de Abogados Católicos - din Buenos Aires, asociație născută în lumina și din inspirația Congresului Euharistic Internațional de la Buenos Aires din 1934, congres la care a participat Mons. Vladimir Ghika. Semințele aruncate de înaintașii noștri vor aduce cu certitudine roadă; nu știm când și unde.