Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

„Nodul făcut de Eva prin neascultarea ei a fost desfăcut de Fecioara Maria, prin „Da”-ul Buneivestiri”

 
„Nodul făcut de Eva prin neascultarea ei a fost desfăcut de Fecioara Maria, prin „Da”-ul Buneivestiri”
  • 25 Mar 2014
  • 5630
Domnul păşeşte alături de noi pentru a ne înmuia inimile: a spus Papa Francisc la Sfânta Liturghie celebrată marţi dimineaţă, în solemnitatea Buneivestiri. Pontiful a reliefat că doar printr-o inimă smerită – precum cea a Preacuratei Fecioare Maria – putem să ne apropiem de Dumnezeu. Mântuirea – a spus – nu se cumpără şi nu se vinde.

Unde ne duce trufia? În reflecţia sa, Pontiful s-a oprit asupra imaginii lui Adam şi a Evei care – cedând seducţiei Satanei – au crezut că sunt ca Dumnezeu. Acea „trufie a suficienţei” duce la îndepărtarea lor din Paradis, dar Domnul nu-i lasă să meargă singuri, ci le face o promisiune de mântuire şi merge alături de ei.

Domnul – a continuat Papa – a însoţit umanitatea în acest lung parcurs. A creat un popor şi a fost alături de el”. Însă acel parcurs, început printr-un act de neascultare, s-a încheiat printr-un gest de supunere, prin acel „Da” al Fecioarei Maria spus Vestirii Îngerului. „Nodul făcut de Eva prin neascultarea ei a fost desfăcut de Fecioara Maria, prin „Da”-ul Buneivestiri . Este un parcurs în care minunile lui Dumnezeu se înmulţesc: „Domnul merge cu poporul său. Şi de ce mergea împreună cu poporul său, cu atâta bunătate? Pentru a ne înmuia inima. De fapt, o spune în mod explicit: voi scoate din trupul vostru inima de piatra si vă voi da o inimă de carne. A înmuia inima noastră pentru a primi acea promisiune pe care o făcuse în Paradis. Printr-un om a intrat păcatul, printr-un alt om vine mântuirea. Şi acest parcurs, atât de lung, ne-a ajutat pe toţi să avem o inimă mai umană, mai apropiată de Dumnezeu şi nu plină de trufie şi de suficienţă”.

Făcând referire la fragmentul din Evanghelia după Sfântul Luca, capitolul 1, versetele 26-38, în care se vorbeşte despre „un parcurs de restaurare”, despre „ascultare şi supunere faţă de Cuvântul lui Dumnezeu”, Sfântul Părinte a spus: „Mântuirea nu se cumpără şi nu se vinde. Este gratuită. Nu ne putem mântui pe noi înşine: mântuirea este absolut gratuită. Nu se cumpără nici prin sângele jertfelor de tauri sau de capre; nu poate fi cumpărată. Însă, pentru a fi pătrunşi de darul mântuirii, ni se cere o inimă umilă, supusă, ascultătoare, precum cea a Fecioarei Maria. Şi, modelul acestui parcurs de mântuire este însuşi Dumnezeu”.

Papa a pus accentul pe „parcursul de smerenie şi de umilinţă” care însemnă pur şi simplu să mergi în prezenţa lui Dumnezeu: „Azi putem să-l îmbrăţişăm pe Tatăl care, graţie sângelui Fiului său, s-a făcut asemenea unuia dintre noi şi ne mântuieşte. Acest Tată ne aşteaptă în fiecare zi… Să privim la icoana lui Adam şi a Evei; să privim la icoana Fecioarei Maria şi a lui Isus; să privim la parcursul Istoriei lui Dumnezeu care păşeşte alături de poporul său şi să spunem: Mulţumesc! Mulţumesc, Doamne pentru că ne vorbeşti despre darul mântuirii. Azi este o zi de mulţumire lui Dumnezeu”.Sursa:ro.radiovaticana.va