Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Comemorarea la Gherla a doi dintre “Sfinţii închisorilor”

 
Comemorarea la Gherla a doi dintre “Sfinţii închisorilor”
  • 23 Mai 2013
  • 6018
Între Mănăstirea Nicula, loc de pelerinaj pentru creştinii din întrega ţară, pentru care Papa Clement al XIII-lea oferă indulgenţă plenară pelerinilor (1767) şi căreia care Papa Pius al XI-lea îi oferă statutul de sanctuar marian (1928), şi catedrala Episcopiei greco-catolice din Gherla, se află mormântul episcopului martir Dr. Alexandru Rusu. Acolo, printre mormintele celor morţi în închisoarea oraşului, credincioşii creştini de pretutindeni, dornici de a-şi îndeplini îndatorirea sfântă, de a-şi comemora înaintaşii în credinţă, înalţă rugăciuni de mulţumită şi laudă lui Dumnezeu la mormântul episcopului martir, cu faimă de sfinţenie.

Pe acest loc binecuvântat, se va cinsti, duminică 26 mai a.c.,  prin rugăciune şi jertfă, amintirea primului Păstor al eparhiei de Maramureş, PS Dr. Alexandru Rusu, de la a cărui adormire în Domnul se împlinesc 50 de ani (9 mai 1963) şi amintirea primului cardinal al neamului românesc PS Dr. Iuliu Hossu, de la a cărui adormire în Domnul se împlinesc 43 de ani (28 mai 1970). 

Momentul de rugăciune se va desfăşura după următorul program:

    09:00 – Pornirea în procesiune de la Capela Sf. Iosif din Gherla;
    10:00 – Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Cimitirul deţinuţilor.