Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

AUDIO: Discursul Fericitului Episcop Iuliu Hossu la Marea Unire

 
AUDIO: Discursul Fericitului Episcop Iuliu Hossu la Marea Unire
  • 01 Dec 2019
  • 4388

Azi, 1 decembrie 2019, sărbătorim 101 ani de la Marea Unire. În 1 decembrie 1918, Fericitul Iuliu Hossu, pe când era episcop greco-catolic de Cluj, a rostit Actul de Unire la Alba Iulia în fața a 100.000 de români. Un moment simbolic, care marca dorința tuturor românilor de a trăi uniți.

La vârsta de 85 de ani, Fericitul Iuliu Hossu a recitit Actul Unirii Transilvaniei cu Regatul cu glasul îmbătrânit, dar plin de dragoste: „Sunt fericit că mi se dă prilejul ca să rămână pentru posteritate aşa cum l-am rostit atunci”.

Vocea Cardinalului, înregistrată clandestin în ultimele zile de viaţă martirică la mănăstirea ortodoxă Căldăruşani unde avea domiciliu forțat, are, deşi slăbită şi tremurată, forţa indestructibilă a ideilor pe care le rosteşte. O emoţie greu de descris; te copleșește ascultîndu-l.