Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Trimite Diavolul un demon pentru a ne chinui?

 
Trimite Diavolul un demon pentru a ne chinui?
  • 07 Dec 2019
  • 808

Misiunea primordială a Satanei este să ne conducă căt mai departe de Dumnezeu, orice ar însemna asta.

Cunoscutul autor creștin C.S.Lewis a scris o carte fascinantă în 1942 numită The Screwtape Letters (Scrisorile lui Sfredelin sau Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr). Este o satiră religioasă scrisă din punctul de vedere al unui demon senior, care-l instruiește pe nepotul său, demon, cum să-i ispitească pe oameni.

Cartea se bazează pe conceptul că, în timp ce Dumnezeu atribuie fiecărei persoane câte un înger păzitor, Satana alocă, în același mod, un demon care să contracareze călăuzirea îngerului. Este o idee interesantă cu un oarecare adevăr în spate.

Catehismul Bisericii Catolice explică faptul că Satana nu era singur în revolta împotriva lui Dumnezeu: ”Satana sau diavolul și ceilalți demoni sunt înger căzuți care au refuzat să-L urmeze pe Dumnezeu și planul Său. Decizia lor împotriva lui Dumnezeu este definitivă. Ei încercă să folosească oamenii în această revoltă”.

Căderea lui Satana a fost narată în Apocalipsa Sf. Ioan, unde este relatat faptul că ”el a fost aruncat pe Pământ și îngerii au fost aruncați odată cu el”.  Pe lângă asta, sunt puține lucuri știute despre diavol. Este un adevăr că Satana și demonii lui există, dar numărul lor și faptul că acesta și-ar trimite discipolii către un individ, este necunoscut.

Din punct de vedere biblic, se poate spune că o multitudine de demoni încearcă să ne întoarcă pe noi, oamenii, împotriva lui Dumnezeu. În Eveanghelia lui Marcu, Isus efectuează o exorcizare asupra unui om posedat și descoperă o ”legiune de demoni” (Marcu 5:9). O legiune romană, în vremea lui Isus, avea între 3000 și 5000 de soldați. Acest lucru înseamnă că cel puțin 3000 de demoni chinuiau un singur individ.

De asemenea, Isus a aruncat șapte demoni din Maria Magdalena într-un episod menționat pe scurt în Evanghelie (Marcu 16:9). Această metodă pare să corespundă naturii diavolului, care deține tenacitatea de a acționa ca o haită de lupi în jurul pradei.

Vestea bună este că Dumnezeu va fi mereu mult mai puternic decât orice legiune de demoni. Spre exemplu, Isus a menționat despre numărul vast al îngerilor buni din comanda Sa când a spus: ”Crezi că nu pot să rog pe Tatăl Meu să-mi trimită acum mai mult de douăsprezece legiuni de îngeri?”(Matei 26:53). Noi vom avea mereu alături îngerul păzitor, dar Dumnezeu poate oricând trimite mai mulți îngeri atunci când avem nevoie și Îi cerem.

Prin urmare, chiar dacă un demon a fost trimis să ne chinuie, nu avem niciun motiv să ne temem când trăim în comuniune cu Dumnezeu. Așa cum Sf. Paul a scris în scrisoarea către Romani ”Dacă Dumnezeu e cu noi, cine poate fi împotriva noastră?” (8:31)

Traducere: Orian Gabriela

 


Sursa:it.aleteia.org