Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Tabăra de iarnă a grupului de cercetași din Beclean

 
FOTO: Tabăra de iarnă a grupului de cercetași din Beclean
  • 08 Ian 2020
  • 1957

Localitatea Chiuza, Bistrița-Năsăud, a găzduit timp de trei zile (5-7 ianuarie 2020) tabăra de iarnă organizată de Grupul de Cercetași „Don Bosco” din Beclean. 

Pe parcursul celor trei zile petrecute în tabără, cei 51 de membrii ai Asociației Cercetașii Munților au participat la acțiuni și ateliere specifice cercetășiei, formarea fiind personalizată, în funcție de nivelul fiecăruia.

Sub supravegherea pr. Alin Cîndea, campusul a fost organizat și coordonat de Rareș Țărmure, Andreea Muzsi și Teodora Damian, ajutați fiind de alți 8 cercetași (bătrâni lupi).

Copiii au putut descoperii în minunata lor aventură, departe de ecranele televizoarelor  și ale altor device-uri, exigențele vieții în natură. Au învățat să lucreze în echipă și să fie mai buni cu cei din jurul lor. Au putut realiza că cercetășia îți propune o altfel de educație, dăruită într-un spirit creștin. Cercetășia te învață cum să coordoneze o echipă, să împarți responsabilități, să îi înveți la rândul tău pe cei mai mici decât tine. Cercetașul învață să fie ambițios și tot timpul își dorește să își depășească limitele.

Succesul metodologiei cercetășești este mai mult decât verificat. De când fondatorul ei, generalul britanic Robert Baden-Powell, dorea să răspândească valorile creștine – el era creștin – prin intermediul unei metodologii formative pentru tineri, această propunere nu face decât să se extindă.

Iată și 10 caracteristici care după revista Frobes prin munca unui cercetaș aduc plus valoarea pentru compania și societatea în care acesta trăiește: știe să lucreze în echipăeste creativrespectă scara sa de valori și cuvântul datștie să conducă și să fie conduseste simpaticvalorizează efortul; știe să-și pună obiective și să le evalueze; este generosluptă împotriva injustiției; este o persoană „cu resurse”.

Respectând întru totul regulile și valorile cercetășești, tabăra de la Chiuza s-a încheiat cu bucuria revederii părinților, veniți în număr mare pentru aș vedea copiii cum își primesc cravata sau își primesc etapele de progres.

La finalul taberei, copiii s-au întors fiecare la casele lor cu un bagaj mai mare de cunoștințe, cu o bucurie mare în suflet, pregătiți de a se reîntâlni cu prietenii lor de joacă, gata de a demonstra ceea ce au învățat.

Cercetași, totdeauna GATA!

ACC