Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Opt canonizări grandioase ale ultimului deceniu

 
Opt canonizări grandioase ale ultimului deceniu
  • 19 Feb 2020
  • 662

 

Anii 2010-2019 au fost bogați în beatificări și canonizări, multe dintre ele de proporții istorice. Iată opt dintre acestea, deosebit de semnificative:

1 și 2. Papii Sfântul Ioan Paul al II-lea și Sfântul Ioan al XIII-lea

Papa Francisc i-a declarat Sfinți pe 27 aprilie 2014, în cadrul unei mari ceremonii în Piața Sfântul Petru, la care au participat peste o mie de preoți, inclusiv cardinali și episcopi, în prezența a peste 800.000 de pelerini.

3. Sfânta Maică Tereza de Calcuta

Misionară a carității, una dintre cele mai iubite și influente personalități catolice din toate timpurile, a fost declarată Sfântă de către Papa Francisc la 4 septembrie 2016.

4 și 5. Sfântul Francisc Marto și Sfânta Iacinta Marto, păstorașii de la Fatima

Pe 13 mai 2017, la Sanctuarul Marian de la Fatima, Papa Francisc i-a canonizat pe frații Francisc Marto (1908-1919) și Iacinta Marto (1910-1920). Sunt cei doi copii care, în 13 mai 1917, au primit împreună cu Lucia dos Santos aparițiile și mesajul Fecioarei Maria de la Fatima. Procesul de canonizare al Luciei este în curs.

6 și 7. Sfântul Papă Paul al VI-lea și Sfântul Oscar Romero

Pe 14 octombrie 2018, împreună cu alți cinci Fericiți, au fost declarați Sfinți la Vatican aceste două nume mari ale Bisericii secolului XX. Celebrarea a avut un mare impact asupra pietății populare, în special pentru popoarele din America Centrală.

8. Sfânta Dulce a săracilor

Pe 13 octombrie 2019, Papa Francisc a canonizat-o la Vatican pe îndrăgita călugăriță Dulce Lopes Pontes, prima sfântă născută pe pământ brazilian. Aceasta a generat numeroase gesturi concrete în favoarea celor defavorizați. Încă din timpul vieții a fost numită maica celor săraci. În cadrul aceleiași celebrări, printre alții, a fost canonizat și John Henry Newman.

 

Traducere: LNU

 

 

 Sursa:it.aleteia.org