Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Istoria Crucifixului miraculos în fața căruia s-a rugat Sfântul Părinte

 
Istoria Crucifixului miraculos în fața căruia s-a rugat Sfântul Părinte
  • 19 Mar 2020
  • 4595

În biserica romană „San Marcello al Corso” se găsește un crucifix miraculos. Potrivit tradiției, acest crucifix din lemn a rămas intact în urma unui incendiu și în secolul al XVI-lea a salvat Roma de ciumă.

Pe 15 martie 2020, Sfântul Părinte după ce s-a rugat în fața icoanei Preacuratei cinstită cu numele "Maria, Salus Populi Romani" (Maria, Salvarea poporului roman) în bazilica romană „Santa Maria Maggiore”, a mers la biserica „San Marcello al Corso” unde s-a rugat în faţa acestui crucifix.

Istoria crucifixului

La 23 mai 1519, un incendiu a distrus complet biserica „San Marcello al Corso”. Credincioșii romani ajunși la fața locului au găsit o panoramă sumbră. Iar apoi, surpriza: crucifixul nu a fost atins de foc. De atunci, mulți dintre aceștia au început să se adune în rugăciune în fiecare seară de vineri. De-a lungul timpului, întâlnirile lor au devenit tot mai organizate și au dus la crearea unui grup de rugăciune, numit „Societatea Sfântului Crucifix”.

Al doilea miracol

La data de 8 octombrie 1519, Papa Leon al X-lea a decretat reconstruirea bisericii. La trei ani de la incendiul devastator, asupra Romei s-a abătut ceea ce numesc istoricii „Marea Ciumă”. Acest lucru i-a împins pe credincioși să ducă în procesiune crucifixul miraculos pe străzile orașului. Procesiunea a durat 16 zile: între 4 și 22 august 1522.

În mod miraculos, în timp ce crucifixul traversa cartierele romane, ciuma regresa. La sfârșitul ultimei zile a procesiunii, „Marea ciumă” a fost complet eradicată.

 

Traducere: LNU

 

 

 Sursa:churchpop.com