Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Anchetarea unei vindecări inexplicabile atribuite fericitului Popieluszko

 
Anchetarea unei vindecări inexplicabile atribuite fericitului Popieluszko
  • 22 Dec 2013
  • 3733
Evenimentul s-a derulat în dieceza de Créteil în data de 14 septembrie 2012. Un preot de 66 de ani este chemat de urgență la spitalul Albert Chenevier din Créteil, pentru a oferi maslul unui muribund. Omul are 56 de ani. Este deja inconștient. Preotul îi administrează sacramentul și propune să-l încredințeze mijlocirii fericitului Popielusko. Soția muribundului nu-l cunoaște pe acest martir al comunismului polonez.

Preotul a revenit dintr-un pelerinaj în Polonia, în timpul căruia s-a recules într-o parohie a fostului capelan al „Solidarității” [mișcare anticomunistă]. De acum se roagă la el în fiecare zi, purtând o imagine cu el în portofelul său, de când a descoperit că sunt născuți amândoi în aceeași zi: 14 septembrie 1947. Devreme ce e ziua lor, preotul pune la căpătâiul bolnavului o lumânare, crucea lui Ioan-Paul al II-lea și imaginea tânărului martir polonez, invitând-o pe soție și pe călugărița de la Oratoriu să recite rugăciunea de mijlocire către fericit.

Muribundul suferă de unsprezece ani de o leucemie mieloidă cronică atipică. În lume, au fost raportate doar 4 cazuri ale acestei patologii foarte rare. De unsprezece ani se zbate bolnavul pentru soția lui, pentru cele trei fiice ale lor, pentru meseria lui de consultant care-l pasionează. Însă din noiembrie 2011, situația se înrăutățește: nu mai poate să umble, face trei chimioterapii și primește un transplant de măduvă. În august 2012, verdictul medicilor este implacabil: nu se mai poate face nimic, celulele canceroase i-au invadat corpul. Din septembrie, se întâlnește cu psihologul spitalului care-l ajută să se pregătească pentru moarte.

Numai ce a plecat preotul, că bolnavul deschide ochii și întreabă ce i s-a întâmplat. Noaptea, în trei rânduri, încearcă să se ridice, iar câteva zile mai târziu, echipa medicală a spitalului Henri Mondor care îi urmărește cazul de zece ani, constată cu stupoare că s-a vindecat. Mai mult, cancerul său a dispărut. O lună mai târziu, examenele medicale sunt formale. „Se află în remisie completă”, confirmă doctorul Rabah Redjoul, al serviciului de hematologie clinică din Henri-Mondor, păstrând o anumită prudență cu privire la absența totală a riscului recidivării.

Informat, episcopul de Créteil, Monseniorul Michel Santier, primește cuplul. El însuși își încredințase dioceza fericitului Jerzy Popoeluszko după o călătorie în Polonia întreprinsă cu un an înainte… Postulatorul cauzei, Monseniorul Tomasz Kaczmarek, entuziasmat că Franța ar putea prezenta un nou miracol pentru canonizarea unui polonez, i-a întâlnit la sfârșitul lui noiembrie pe preot, pe martori și pe episcop. Monseniorul Santier a constituit o comisie, care a încredințat examenul vindecării altor doi medici independenți. Comisia se va reuni în martie. Dacă miracolul se adevește, dosarul va fi trimis diecezei din Varșovia, care-l va transmite la Roma.


Traducere: D. HrișmanSursa:lesalonbeige.blogs.com