Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

"Adoptă un medic": campanie de rugăciune lansată de episcopi

 
"Adoptă un medic": campanie de rugăciune lansată de episcopi
  • 03 Apr 2020
  • 1347

"Adoptă un medic" este titlul campaniei de rugăciune lansată de episcopatul polonez. Iniţiativa a fost prezentată de secretarul general al Conferinţei Episcopale din Polonia, monseniorul Artur Mizinski, pe situl web al episcopatului.

În actualul context dramatic cauzat de pandemia de coronavirus, episcopii polonezi îi îndeamnă pe credincioşi să se roage pentru personalul medical, aflat în prima linie în lupta împotriva pandemiei.

Cine doreşte să participe la iniţiativa "Adoptă un medic" este îndemnat să recite zilnic o rugăciune pentru o persoană care lucrează în domeniul sanitar – un medic, o asistentă sau un asistent medical, o infirmieră, un tehnician de laborator clinic, un membru al personalului de salvare. Rugăciunile trebuie rostite pe întreaga durată a pandemiei.

"Doar Dumnezeu cunoaşte numele persoanei pe care am adoptat-o spiritual" însă "este important ca rugăciunea să fie constantă". Astfel a subliniat monseniorul Mizinski, sugerând mai ales recitarea rugăciunii Rozariului.

Cu această ocazie, secretarul general al episcopatului polonez doreşte "să le mulţumească tuturor lucrătorilor din domeniul sanitar care fac un mare efort în vederea îngrijirii bolnavilor şi a prevenirii răspândirii epidemiei de coronavirus". "Apreciem deosebita lor dăruire. În prezent lucrează în condiţii foarte dificile. Ne rugăm pentru ei şi pentru familiile lor. Să le demonstrăm gratitudine şi să le arătăm sprijinul nostru" – a mai spus secretarul general al episcopatului polonez, cerându-le totodată preoţilor ca, ori de câte ori este posibil, să celebreze Sfinte Liturghii pentru lucrătorii din domeniul sanitar.Sursa:www.vaticannews.va