Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Spania: Guvernul reinstituie protecția legală a copilului nenăscut

 
Spania: Guvernul reinstituie protecția legală a copilului nenăscut
  • 30 Dec 2013
  • 4297
Guvernul spaniol condus de Marian Rajoy a adoptat, vineri 20 decembrie a. c., proiectul de lege privind protecția vieții în faza prenatală și drepturile femeii însărcinate. Dacă va primi votul Parlamentului (unde Partidul condus de Rajoy are o majoritate de 70%) această lege va reinstitui, în mare parte, protecția legală a vieții prenatale în Spania.

Conform comunicării făcute de ministrul Justiției, Alberto Ruiz Gallardon, avortul va mai fi permis doar în cazurile de malformație a fătului, când continuarea sarcinii pune în pericol iminent viața sau sănătatea mentală ale mamei, ori dacă sarcina a survenit ca urmare a unui viol.

Legea încă în vigoare, „privind întreruperea voluntară a sarcinii și avortul indus în Spania” datează din 2010 și permite avortul până în a 14-a săptămână de sarcină, fiind aproape similară cu legea românească, una din cele mai liberale din lume. Legea a înlocuit pe cea anterioară din 1985 și a fost creația guvernului condus de Jose Rodriguez Zapatero.

Premier al Spaniei între 2004 și 2011, Zapatero, în mai puțin de două mandate, a reușit să distrugă familia spaniolă prin legiferarea „căsătoriei” între persoanele de același sex, a filiației pentru cuplurile de homosexuali prin adopție și prin reproducere asistată, prin liberalizarea completă a avortului și obligativitatea „educației sexuale” în școli.

De altfel, la câteva zile după câștigarea alegerilor, Rajoy a eliminat din curicula școlară controversatul program „Educație pentru Cetățenie și Drepturile Omului”, care îndoctrina elevii cu punctele de vedere ale lobby-ului homosexual.

Declarații ale mișcării provita spaniole

Într-o luare de poziție difuzată sâmbătă, Ignacio Arsuaga, președintele HazteOir, cea mai mare rețea civică pro-vita din Spania, a declarat că „fără acțiunea noastră în stradă, în media, pe internet, Guvernul nu ar fi adoptat acest proiect de lege.”

„Proiectul intenționează apărarea vieții nenăscutului, prezentat ca ceea ce este: o ființă umană a cărei viață merită să fie protejată. Această nouă lege mută dezbaterea juridică în termenii corecți: avortul încetează a mai fi un drept și devine o infracțiune, o crimă.”


Sursa:www.culturavietii.ro