Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Prima celebrare liturgică a Fericiților Episcopi Martiri Greco-Catolici Români

 
Prima celebrare liturgică a Fericiților Episcopi Martiri Greco-Catolici Români
  • 01 Iun 2020
  • 3091

Mâine, 2 iunie 2020, Biserica îi sărbătorește pe Fericiții Episcopi martiri greco-catolici români, uciși din ură față de credință, beatificați în urmă cu un an de către Papa Francisc pe Câmpia Libertății de la Blaj.

Sărbătoarea a fost instituită de Sinodul Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, reunit la Blaj în sesiune ordinară de toamnă, în perioada 23-25 octombrie 2019. Atunci s-a hotărât ca ziua de 2 iunie să fie sărbătoare de poruncă pentru întreaga Biserică, cu titulatura „Fericiții Episcopi martiri greco-catolici români”.

Să ne încredințăm Fericiților Episcopi martiri și să le urmăm exemplul, aducându-ne aminte de cuvintele Sfântului Părinte, rostite în urmă cu un an în momentul beatificării lor:

”Îi avem în minte, în mod deosebit, pe cei șapte Episcopi greco-catolici pe care am avut bucuria să-i proclam Fericiți. În fața persecuției aprige din partea regimului ei au dat dovadă de o credință și de o iubire exemplare pentru poporul lor. Cu mare curaj și tărie interioară, au acceptat să fie supuși la o dură detenție și la tot felul de cruzimi, decât să renege apartenența la iubita lor Biserică. Acești Păstori, martiri ai credinței, au recâștigat și au lăsat poporului român o prețioasă moștenire pe care o putem sintetiza în două cuvinte: libertate și milostivire.” (Papa Francisc, 2 iunie 2019)

 

ACC