Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cardinalul Comastri: Rozariul recitat în timpul pandemiei a mişcat inimile multora

 
Cardinalul Comastri: Rozariul recitat în timpul pandemiei a mişcat inimile multora
  • 09 Iun 2020
  • 1594

Rozariul recitat zilnic în timpul pandemiei, în bazilica Sfântul Petru din Vatican, transmis în direct, în modalitate streaming, a ajuns în casele a cel puţin un milion şi jumătate de credincioşi. Condusă de cardinalul Angelo Comastri, rugăciunea Rozariului a mişcat inimile a numeroşi credincioşi care au aflat mângâiere de la Dumnezeu prin mijlocirea Preacuratei al cărei ajutor l-au invocat.

"Un public impresionat pe care nu mi l-aş fi putut imagina niciodată", spune cardinalul Comastri, vicarul Sanctităţii Sale pentru Statul Cetăţii Vaticanului, care a primit multe mărturii ale unei credinţe descoperite sau redescoperite de cei care, în timpul carantinei, s-au alăturat adesea cu constanţă zilnică, rugăciunii Rozariului, fie prin intermediul televiziunii, fie on-line.

Recitarea zilnică a Rozariului în perioada acută a pandemiei ar fi trebuit să dureze doar câteva zile, cu începere din 11 martie. Însă, săptămână după săptămâna, s-a ajuns la finalul lunii mai, cu o scurtă pauză în timpul Săptămânii Sfinte .

"Acum, când bazilica şi-a reluat programul şi ritmul obişnuit al celebrărilor, devine mai dificilă recitarea Rozariului însă, dacă s-ar crea condiţiile, aş fi gata să continui recitarea Rozariului până în ultima zi a vieţii mele" – a mărturisit cardinalul Comastri, adăugând: "Pot spune cu extremă sinceritate: am avut confirmarea că oamenii vor de la preot doar un ajutor pentru a-L întâlni pe Isus. Dacă dăm alte lucruri, ajută doar pe moment, dar nu rezolvă problemele. Ceea ce schimbă viaţa unei persoane este întâlnirea cu Isus ".Sursa:vaticannews.va/ro