Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa emerit Benedict al XVI-lea a ajuns în Germania pentru a fi alături de fratele bolnav

 
Papa emerit Benedict al XVI-lea a ajuns în Germania pentru a fi alături de fratele bolnav
  • 18 Iun 2020
  • 3176

Papa emerit Benedict al XVI-lea a ajuns astăzi la Regensburg (Germania) pentru a fi alături de fratele său Georg. Alături de Benedict al XVI-lea au făcut deplasarea în Germania secretarul său personal, Mons. Gänswein, comandantul adjunct al Jandarmeriei Vaticanului și un mic grup de colaboratori.

O călătorie în Germania, din liniștea Mănăstirii Mater Ecclesiae din Vatican la Regensburg, pentru a fi alături de fratele bolnav, în vârstă de 96 de ani. Este călătoria făcută în această dimineață de Papa emerit Benedict al XVI-lea, care a părăsit reședința din Vatican și a ajuns în țara sa de origine. Papa emerit - a declarat Directorul de Presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni - va rămâne la Regensburg „atât cât va fi necesar”.

Cei doi frați Ratzinger, au fost hirotoniți preoți în aceeași zi, pe 29 iunie 1951, în Domul din Freising. Circumstanțele vieții i-au dus în direcții diferite - muzician genial Georg, teolog de rang Joseph - dar legătura reciprocă a rămas întotdeauna puternică. Dovadă în acest sens sunt numeroasele vizite pe care Georg Ratzinger le-a făcut la Vatican în perioada pontificatului fratelui său și chiar și după renunțarea sa.

 

Traducere: LNUSursa:vaticannews.va/it