Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mesajul Nunțiului Apostolic în România și Republica Moldova cu ocazia hirotonirii celor doi episcopi

 
Mesajul Nunțiului Apostolic în România și Republica Moldova cu ocazia hirotonirii celor doi episcopi
  • 21 Iun 2020
  • 1131

Preafericirii Sale Lucian Card. Mureșan

Arhiepiscop Major al Bisericii Greco-Catolice din România

 

Sfântul Părinte Papa Francisc este în comuniune cu Preafericirea Voastră, cu Preasfinția Sa Alexandru Mesian și cu întreg Poporul lui Dumnezeu din Arhieparhia de Alba-Iulia și Făgăraș și din Eparhia de Lugoj, cu prilejul Hirotonirii episcopale a Preacucernicilor Părinți Cristian Dumitru Crișan și Călin Ioan Bot în Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime”, în duminica în care Biserica bizantină amintește de chemarea primilor patru ucenici ai Domnului: Petru, Andrei, Iacob și Ioan.

Amintind memorabila Vizită Apostolică în Romania de anul trecut, și îndeosebi la Blaj pentru beatificarea celor șapte Episcopi martiri greco-catolici, Sfântul Părinte îi îndeamnă pe noii episcopi să se angajeze în sequela Christi după pilda Înaintașilor lor, dăruindu-și viața pentru Cristos și pentru vestirea Sfintei Evanghelii, mereu în comuniune cu Biserica Universală.

Totodată, Sfântul Părinte Papa Francisc îi invită pe toți credincioșii greco-catolici să se roage Domnului pentru noii Episcopi, încredințând slujirea lor, în mod deosebit în aceste vremuri de pandemie, grijii materne a Preasfintei Maici a lui Dumnezeu.

Manifestându-și apropierea spirituală, Sfântul Părinte invocă asupra Preafericirii Voastre, asupra Episcopilor co-consacratori, asupra noilor Episcopi, asupra Clerului, călugărilor, călugărițelor, seminariștilor și întregului Popor de credincioși greco-catolici români, o specială Binecuvântare Apostolică.

 

21 iunie 2020

A doua duminică după Rusalii

 

 

 

 

 

+ Miguel Maury Buendia

Nunțiu Apostolic în România și în Republica MoldovaSursa:bisericaromanaunita.ro