Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Catedrala pe care fiecare cuplu este chemat să o construiască

 
Catedrala pe care fiecare cuplu este chemat să o construiască
  • 24 Iun 2020
  • 2007

De Alex și Maud Lauriot-Prévost

Construirea unei relații bazate pe dragoste, încredere și respect nu poate fi făcută într-o singură zi. Ai nevoie de un plan.

Cartea Apocalipsei ne spune că Spiritul Sfânt înscrie „o piatră albă cu un nou nume” (2:17) pentru toți cei care au primit chemarea de la Domnul. Aceste cuvinte se referă la toți cei pe care Dumnezeu dorește să îi salveze, dar cum se aplică cuplurilor?

O parabolă poate arunca o lumină asupra acestui lucru: doi bărbați trudesc peste o grămadă imensă de pietre. Când au fost întrebați la ce lucrează, unul dintre ei răspunde furios: „Nu puteți vedea?! Tai pietre.” Celălalt zâmbește fericit și spune: „Ce fac? Construiesc o catedrală!” Unul se simte descurajat de dificultatea sarcinii sale, celălalt se simte transfigurat de semnificația pe care i-o atribuie. El a stabilit un obiectiv fabulos care îl transcende. În căsătorie oamenii se poticnesc adesea de aceste „grămezi de pietre”.

Este important să știm care este chemarea noastră și direcția în care ne îndreptăm.

Mulți oameni sunt atât de preocupați de rezolvarea problemelor lor zilnice, încât uneori li se pare că nu sunt suficiente ore într-o zi. Dacă nu putem vedea imaginea de ansamblu și nu ne vom opri din a ne mai simți extenuați și deprimați, totul va fi imposibil de abordat, în special în legătură cu partenerul nostru. Dacă știm unde vrem să mergem, dacă știm care este chemarea noastră, viața noastră devine fascinantă. Avem certitudinea că Dumnezeu ne-a pregătit pentru provocările cu care ne confruntăm. Procesul decizional devine mai simplu; ne simțim liberi și recuperăm energia și optimismul!

Construirea catedralei căsătoriei

Un cuplu formează „un singur trup”, o „unitate” conform Sfântului Ioan Paul al II-lea. Dumnezeu unește doi oameni prin căsătorie (Mt. 19: 6), deci principiul lor de chemare și datorie este de a deveni unul în dragoste. Dumnezeu a înscris în inima noastră numele jumătății noastre, iar sarcina atribuită nouă, ca și cuplu este să ne construim catedrala noastră.

Împreună putem învăța ce așteaptă de la noi Dumnezeu, care ne oferă bucurie și fericire. Deci, să ne rugăm Spiritului Sfânt și să-i cerem să ne dezvăluie planul Său, să-l căutăm și să-l studiem.

Atunci când examinăm etapele importante din viața noastră, să căutăm lucruri care ne mișcă, lucruri care cuprind personalitățile noastre și talentele noastre pe care le apreciază celălalt.

În mijlocul vieții noastre pline de viteză, să fixăm Împărăția lui Dumnezeu ca obiectiv, să ne uităm la Rai cu picioarele ferm plantate pe pământ și să vedem marea catedrală pe care căsătoria noastră este destinată să o edifice cum se ridică din pământ!

 

Sursa: aleteia.org

Traducerea: Ioan - Ștefan Dumitraș