Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Bătută până la moarte de sataniste, sora Maria Laura va fi în curând beatificată

 
Bătută până la moarte de sataniste, sora Maria Laura va fi în curând beatificată
  • 08 Iul 2020
  • 2485

Papa Francisc a recunoscut, vineri 19 iunie, martiriul surorii Maria Laura Mainetti, o călugăriță italiancă înjunghiată mortal în anul 2000 de trei tinere fete care s-au angajat în practici sataniste. Curând ar putea fi beatificată.

„Credincioasă dăruirii totale a propriei persoane, și-a sacrificat viața rugându-se pentru cele ce o înjunghiau”, a declarat Papa Benedict al XVI-lea în 2008, anul în care a ajuns la Vatican dosarul pentru beatificarea surorii Maria Laura Mainetti. Doisprezece ani mai târziu, Papa Francisc tocmai i-a recunoscut oficial martiriul, deschizând astfel calea spre beatificare. Această decizie are un caracter simbolic important, deoarece moartea tragică a acestei călugărițe a Congregației Fiilor Crucii, surorile Sfântului Andrei, a provocat o mare agitație în Italia. La 6 iunie 2000, a fost ucisă brutal într-un parc din provincia Sondrio, în nordul țării, după ce a căzut într-o ambuscadă.

Crima a fost comisă de trei tinere cărora le-a dat lecții de catehism și care ulterior s-au prezentat drept „închinătoare ale diavolului”, dornice să obțină favoruri de la „îngerul luminii”. În noaptea de 6 spre 7 iunie 2000, sora Maria Laura Mainetti a primit un telefon ciudat de la una dintre ele, solicitându-i ajutorul deoarece ar fi fost violată. Cunoscută pentru generozitatea și altruismul ei, călugărița s-a deplasat imediat la marginea unui parc puținfrecventat din orașul Chiavenna. Insultată, forțată să îngenuncheze și apoi lovită de nenumărate ori cu o cărămidă, în cele din urmă a fost înjunghiată de 19 ori. Inițial, călăii ei voiau să o înjunghie de 18 ori, de șase ori fiecare, pentru a forma numărul violent 666. Agonizantă și plină de sânge, sora Maria Laura Mainetti s-a rugat pentru ele și i-a cerut lui Dumnezeu să le ierte.

Orașul Chiavenna îi aduce un omagiu

Moartea sa tragică a lăsat o impresie profundă asupra orașului Chiavenna, unde a fost celebrată o Liturghie la aniversarea celor douăzeci de ani de la moartea sa. „Privirea eitandră față de toată lumea, dorința sa de a da mărturie despre iubirea personală a lui Isus față de cei mici, săraci, umili, continuă să-i fascineze pe cei care au avut șansa să se apropie de ea sau care au cunoscut-o”, a subliniat, episcopul de Como, Mons. Oscar Cantoni, în omilia sa. Credincioșii orașului Chiavenna își amintesc că a lucrat mult cu tineri fără adăpost sau în dificultate, înainte de a deveni superioară a comunității sale. Orfană de mama de la naștere, sora Maria Laura Mainetti și-a depus voturile perpetue la vârsta de 20 de ani.

În Italia, mulți oameni obișnuiau să se reculeagă la locul unde a fost ucisă în noaptea de 6 spre 7 iunie 2000. Cele trei ucigașe ale ei, care aveau vârste între 16 și 17 ani în momentul evenimentelor, și-au executat pedepsele. Una a fost condamnat în 2003 la 12 ani și patru luni de închisoare, celelalte două la opt ani și jumătate. Una dintre ele a petrecut jumătate dinpedeapsa pe care trebuia să o execute într-o comunitate gazdă catolică, primind sprijinul unui preot.

 

Traducere: ACC



Sursa:aleteia.org