Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 8
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Scrisoarea Papei Francisc către campionul grav rănit Alessandro Zanardi

 
Scrisoarea Papei Francisc către campionul grav rănit Alessandro Zanardi
  • 09 Iul 2020
  • 620

Alessandro Zanardi, fost pilot de Formula 1 care a devenit o figură emblematică a sportului pentru persoanelor cu dizabilități după ce a fost amputat în 2001, a fost victima unui accident rutier foarte grav la mijlocul lunii trecute. Fiind încă internat într-un spital din Siena (Italia) în stare gravă, Papa Francisc i-a scris o scrisoare.

Un mare iubitor al sportului, Papa Francisc a fost mișcat de soarta lui Alessandro Zanardi. Fostul pilot italian de Formula 1, figură marcantă a sportului persoanelor cu handicap, se află internat în stare gravă după ce a avut un accident rutier, în timp ce conducea un HANDBIKE. Ziarul italian La Gazzetta dello Sport a publicat miercuri, 24 iunie, scrisoarea scrisă de mână pe care Suveranul Pontif i-a trimis-o campionului. Fiind în desfășurare o anchetă pentru a înțelege mai bine circumstanțele, în momentul de față se știe că renumitul campion a fost lovit violent de un camion și a suferit numeroase fracturi la nivelul feței.

Mișcat de parcursul acestui sportiv de excepție, Papa Francisc a dorit să-l asigure de rugăciunile sale și să-i mulțumească pentru că, prin exemplul său, „le-a dat putere celor care și-o pierduseră”.

”Dragă Alessandro, povestea ta este un exemplu despre cum să reușești după o oprire neașteptată. Prin sport, ne-ai învățat să trăim o viață ce tinde spre înălțimi, făcând din handicap o lecție de umanitate. Îți mulțumim că le-ai dat putere celor care și-o pierduseră. În acest moment foarte dureros, sunt aproape de tine și mă rog pentru tine și familia ta.”

 

Traducere: ACCSursa:aleteia.org