Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Portugalia: recunoaștere reciprocă a botezului între catolici, ortodocși, prezbiterieni și metodişti

 
Portugalia: recunoaștere reciprocă a botezului între catolici, ortodocși, prezbiterieni și metodişti
  • 14 Ian 2014
  • 4325
Reprezentanţii mai multor Biserici creştine din Portugalia, printre care catolici, prezbiterieni, metodişti şi ortodocşi, vor semna la 25 ianuarie, la Lisabona, o Declaraţie de recunoaştere reciprocă a Sacramentului Botezului.

Preşedintele Comisiei episcopale pentru misiuni şi noua evanghelizare, mons. Antonio Couto, care a însoţit dialogul ecumenic, a declarat pentru agenţia „Ecclesia”, a Conferinţei Episcopale Portugheze, că este vorba de un „eveniment de dimensiune naţională” care încununează munca depusă în numeroşi ani de rugăciune şi dialog.

Declaraţia de recunoaştere reciprocă a Botezului va fi semnată în mod sugestiv în ultima zi din Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor în cadrul unei slujbe religioase din catedrala anglicană „Sf. Paul” din capitala lusitană.

Organizatorii ceremoniei ecumenice de valoare istorică au subliniat că recunoaşterea reciprocă a Botezului este un pas înainte pe drumul dialogului ecumenic între Bisericile care vor semna Declaraţia. „Acest pas concret – se citeşte în comunicatul comun al Bisericilor creştine din Portugalia – reiterează numeroasele realităţi care ne unesc în Cristos ca discipoli ai săi, ca popor de creştini botezaţi care a primit vocaţia de a fi în lume şi pentru lume un semn credibil al Evangheliei”.

Ceremonia de semnare a Declaraţiei – subliniază comunicatul - se va desfăşura „într-un context de rugăciune”, care va reuni ierarhia, credincioşii şi, mai ales, tinerii din diferite Biserici, în ascultarea aceluiaşi Cuvânt al lui Dumnezeu şi în efortul comun pentru cauza reconcilierii şi a unităţii între creştini.
Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie