Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Să fim deschişi noutăţii Evangheliei şi surprizelor lui Dumnezeu, cu docilitate

 
Să fim deschişi noutăţii Evangheliei şi surprizelor lui Dumnezeu, cu docilitate
  • 20 Ian 2014
  • 2305
„Libertatea creştină constă în docilitatea faţă de Cuvântul lui Dumnezeu”: a spus Papa Francisc la Sfânta Liturghie de luni dimineaţă, celebrată ca de obicei în capela Casei Sfânta Marta din Vatican. 

Pontiful a subliniat necesitatea de a fi mereu gata să acceptăm noutatea Evangheliei şi “surprizele lui Dumnezeu”.


„Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi eficient şi discerne sentimentele şi gândurile inimii”. Episcopul Romei a pornit de la această consideraţie în dezvoltarea omiliei, subliniind că pentru a primi în totalitate Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să avem un comportament “docil”. „Cuvântul lui Dumnezeu” – a spus – „este viu , de aceea vine şi ne vorbeşte, spunându-ne ceea ce are să ne spună, nu ceea ce-am voi noi să auzim. Este un cuvânt “liber” şi este totodată surpriză, pentru că Dumnezeul nostru este şi un Dumnezeu al surprizelor”: 


Papa Francisc: „Evanghelia este noutate. Revelaţia este noutate. Dumnezeul nostru este un Dumnezeu care face reînnoieşte mereu viaţa şi ne cere să fim docili faţă de noutatea sa. 
În Evanghelie, Isus este foarte clar în privinţa acestui lucru: Vin nou în burdufuri noi. Vinul este adus de Dumnezeu, dar trebuie să fie primit cu spiritul deschiderii către noutate, iar acest lucru se cheamă docilitate. Să ne întrebăm: noi suntem docili faţă de Cuvântul lui Dumnezeu sau ne comportăm în funcţie de ceea ce credem noi că este cuvântul lui Dumnezeu şi-l facem să treacă printr-un alambic, încât devine până la urmă altceva faţă de ceea ce vrea Dumnezeu”. 
Sursa:ro.radiovaticana.va