Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Washington: 10 mii de pelerini la veghea de rugăciune din ajunul Marşului pentru viaţă

 
Washington: 10 mii de pelerini la veghea de rugăciune din ajunul Marşului pentru viaţă
  • 23 Ian 2014
  • 3708
Valul de frig polar care a lovit Statele Unite ale Americii nu i-a împiedicat pe cei peste 10 mii de pelerini să participe maţi, 21 ianuarie, în cursul serii, la Veghea de rugăciune din ajunul Marşului pentru viaţă, de la Washington.

În fluxul ştirilor internaţionale, tradiţionala iniţiativă americană în favoarea vieţii, ajunsă la cea de-a 41-a ediţie, a fost devansată de anunţul vizitei preşedintelui Obama la Vatican, programată să aibă loc pe 27 martie. Însă, chiar dacă ştirea pro vita a fost prea puţin mediatizată, participanţii la Marşul pentru viaţă îşi continuă oricum cursa, chiar dacă este o cursă plină de obstacole.

Iniţiativa americană în favoarea vieţii a luat naştere în 1973, prin sentinţa „Roe vs Wade”, Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii declarând atunci ca fiind neconstituţională legea texană ce interzicea avortul, stabilind în schimb libertatea de a avorta în timpul primului trimestru de sarcină indiferent de motiv şi, în caz de pericol pentru sănătatea femeii, chiar şi dincolo de limita stabilită.

La Washington, Sfânta Liturghie din cadrul Veghii de rugăciune a fost prezidată de cardinalul Sean O’Malley, arhiepiscop de Boston şi preşedinte al Comisiei episcopale pentru activităţile pro-vita. Momentul de rugăciune a continuat cu recitarea Rozariului, urmat de rugăciune nocturnă cu Adoraţie Euharistică.

Tot în această perioadă, în diecezele din Statele Unite, are loc „Novena de rugăciune şi penitenţă”, iniţiativă spirituală care se doreşte o întărire a îndemnului Papei de a evita aşa-numita cultură a rebutului.Sursa:ro.radiovaticana.va