Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Purgatoriul, descris de Padre Pio

 
Purgatoriul, descris de Padre Pio
  • 03 Sep 2020
  • 2643

Mulți sfinți au avut un mare devotament pentru sufletele din Purgatoriu. Printre acești sfinți se află și Padre Pio.

Sufletele din Pugatoriu au avut întotdeauna un loc privilegiat în viața sa spirituală. El își amintea mereu de ele, nu doar în rugăciunile zilnice, ci mai ales în Sfânta Jerfă Euharistică.

Într-o zi, discutând cu unii călugări care l-au întrebat despre importanța rugăciunii pentru aceste suflete, Padre Pio a spus: „Pe acest munte (se referea la San Giovanni Rotondo), urcă mai multe suflete din Purgatoriu decât femei sau bărbați în viață, pentru a asista la Liturghiile mele și pentru a-mi cere rugăciuni”.

Dacă ne gândim la faptul că, în cincizeci și doi de ani de viață în această mănăstire, Padre Pio a fost vizitat de milioane de pelerini din toate colțurile lumii, afirmația sa ne uimește.

El a rămas la San Giovanni Rotondo pentru tot acest timp, iar afirmația sa ne indică în mod clar cât de multe contacte a avut cu sufletele din Purgatoriu. 

Padre Pio a scris într-o scrisoare: „Dacă știu că o persoană este afectată sufletește sau trupește, ce nu i-aș cere Domnului pentru a o vedea eliberată de rele? Cu bucurie aș îmbrăca, doar pentru a o vedea salvată, toate suferințele ei, cedând în favorea ei roadele acelor suferințe, dacă Domnul mi-ar îngădui”.

Fiind un mare om de rugăciune și de suferință continuă, datorită darului stigmatelor, avea cu siguranță și darul de a pătrunde profund în misterul suferinței sufletelor din Purgatoriu. Într-o zi, un confrate de-al său l-a întrebat: „Părinte, ce părere aveți despre flăcările din Purgatoriu?”. Padre Pio a răspuns: „Dacă Domnul i-ar permite sufletului să treacă de la acel foc la cel mai arzător foc de pe acest pământ, acea trecere ar fi ca și trecerea de la apă fierbinte la apă rece”.

Călugărul capucin cunoștea bine Purgatoriul, iar când vorbea despre sufletele suferinde, nu vorbea din auzite sau din cărți, ci din experiența personală.

La întrebarea care i-a fost adresată: „Părinte, cum pot să sufăr Purgatoriul aici pe pământ și să ajung direct în Paradis?”, Padre Pio a răspuns: „Acceptând totul din mâinile lui Dumnezeu, oferindu-i totul cu iubire și recunoștiință. Doar așa putem trece de pe patul morții direct în Paradis”.

 

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:papaboys.org