Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Luna octombrie, luna rozariului. Papa Francisc: simplitatea, secretul acestei rugăciuni

 
Luna octombrie, luna rozariului. Papa Francisc: simplitatea, secretul acestei rugăciuni
  • 02 Oct 2020
  • 2190

Prin rugăciunea rozariului, ”contemplând împreună chipul lui Cristos cu inima Mariei, Mama noastră, vom deveni mai uniți ca familie spirituală și ne va ajuta să depășim această încercare. Eu mă voi ruga pentru voi, mai ales pentru cei care suferă mai mult, iar voi, vă rog, rugați-vă pentru mine”: spunea papa Francisc în scrisoarea adresată tuturor credincioșilor pentru a-i îndemna să se roage rugăciunea rozariului pe timp de pandemie. Scrisoarea a fost trimisă în vederea lunii mai a acestui an, lunile mai și octombrie fiind dedicate în mod special de pietatea creștină cinstirii Fecioarei Maria.

Într-un an marcat de pandemie, izolare, și tulburări lăuntrice și sociale, papa Francisc îndemna ca în luna mariană – ”în care poporul lui Dumnezeu își exprimă cu o intensitate deosebită iubirea și devoțiunea față de Fecioara Maria” – să se cultive rugăciunea rozariului cu precădere ”în casă, în familie”. Dimensiunea ”domestică” a acestei rugăciuni, a scris atunci Sfântul Părinte, poate și trebuie să fie redescoperită în toată frumusețea ei mai ales în aceste vremuri de restricții sanitare, dar nu de restricții spirituale.

Pontiful a propus tuturor ”să redescopere frumusețea de a se ruga rozariul acasă”, fie singuri, fie împreună cu alții. În orice caz – sublinia Sfântul Părinte – ”există un secret pentru a o face bine: simplitatea”. Este, într-adevăr, o rugăciune simplă, în care tradiția a împletit în decursul veacurilor salutarea îngerească și rugăciunea Bisericii.

Sfântul Părinte a oferit atunci două rugăciuni speciale către Fecioara Maria, care pot fi recitate la terminarea rozariului pe timp de pandemie.

Vă propunem aici, în traducerea noastră, una din cele două rugăciuni:

Rugăciune către Fecioara Maria

O, Marie, tu strălucești necontenit pe drumul nostru ca semn de mântuire și de speranță. Ne încredințăm ție, Tămăduitoarea bolnavilor, care, lângă cruce, ai fost părtașă la durerea lui Isus păstrându-ți neclintită credința. Tu, Salvarea Poporului Roman, știi care sunt nevoile noastre și suntem siguri că vei avea grijă de noi astfel încât, ca odinioară la Cana Galileei, să se întoarcă bucuria și sărbătoarea după aceste timpuri de încercare. Ajută-ne, Maică a Iubirii Divine, să ne conformăm voinței Tatălui și să facem tot ceea ce ne va spune Isus, care a luat asupra sa suferințele noastre și s-a împovărat cu durerile noastre pentru ca, prin cruce, să ne conducă la bucuria învierii. Amin.

Sub ocrotirea ta alergăm, Sfântă Născătoare de Dumnezeu, nu ne disprețui rugăciunile în nevoile noastre, ci ne mântuiește pururi de toate primejdiile, Fecioară slăvită și binecuvântată!Sursa:vaticannews.va/ro