Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

E complicat să trăiești în pace? Marii sfinți au câteva idei

 
E complicat să trăiești în pace? Marii sfinți au câteva idei
  • 25 Oct 2020
  • 1553

Vă propunem să descoperim împreună sfaturile unor mari sfinți, sfaturi clare și actuale, pentru a înainta cu fiecare zi puțin mai mult spre pace și bine.

Deși dorința de a contribui la pace în lume este în mare parte evidentă, nu este întotdeauna ușor să ne imaginăm cum să manifestăm în propriile noastre vieți iubirea care este singura forță capabilă să conducă la pace. Deoarece suntem în continuă căutare de noi modalități de a găsi căi către pace, vom fi marcați profund de incredibila precizie a sfaturilor date de marii sfinți: Sfântul Thomas Aquino, Sfântul Augustin, Maica Tereza, Ioan al XXIII-lea, Pier Giorgio Frassati sau Ioan Paul al II-lea, care și-a făcut cunoscut secretul pentru pace în acest mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Păcii din 2005: "Când binele prevalează asupra răului, iubirea domnește; și acolo unde domnește iubirea, există și pace”.

„Atâta timp cât la toate nivelurile ne îngrijim de binele comun, vom cultiva pacea.” (Ioan Paul al II-lea)

”Dacă vrem cu adevărat să fie pace în lume, să începem să ne iubim unii pe alții în propriile noastre familii.” (Sf. Tereza de Calcutta)

”Susțineți-vă unii pe alții în dragoste; forțați-vă să păstrați unitatea spiritului în legătura păcii.” (Sf. Pavel)

”Un război este drept dacă cauza sa este una dreaptă și urmărește binele comun.” (Sf. Toma de Aquino)

”Nu căutăm pacea făcând război, începem un război pentru a obține pacea. Să fim pacifici în lupte.” (Sf. Augustin)

”Dragostea noastră pentru umanitate este măsurată de dragostea noastră pentru Dumnezeu. Pentru creștini nu există străini. Cel care se află în fața noastră, este aproapele nostru.” (Edith Stein)

”Pacea vrea la fel de mult să ne ocupăm de ea precum ne ocupăm de război.” (Sf. Thomas Morus)

”Onorați-L pe Dumnezeu împărțind din bunurile voastre cu cei săraci. Căci Dumnezeu nu are nevoie de potire de aur, ci de inimi de aur.” (Sf. Ioan Gură de Aur)

”Lumii acesteia care se îndepărtează de Dumnezeu, îi lipsește pacea, îi lipsește caritatea, adică dragostea adevărată și perfectă... Ne revine nouă sarcina de a aduce suflul bunătății.” (Pier Giorgio Frassati)

”Trebuie învățați oamenii să se iubească, să se educe pentru pace și să trăiască cu bunăvoiunță, mai mult decât doar să se tolereze unii pe alții.” (Ioan al XXIII-lea)

”Orice împărăție care se dezbină pe ea însăși se va prăbuși și orice oraș  sau casă care se dezbină din interior nu poate să dăinuie.” (Sf. Matei)

”Iubiți-vă unii pe alții precum și eu v-am iubit pe voi.” (Sf. Ioan 15, 12)

 

Traducere: ACCSursa:aleteia.org