Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa anunță un consistoriu pentru crearea a 13 noi cardinali

 
Papa anunță un consistoriu pentru crearea a 13 noi cardinali
  • 25 Oct 2020
  • 1277

La rugăciunea Angelus de duminică 25 octombrie 2020, Papa Francisc a anunțat convocarea unui consistoriu pentru crearea a treisprezece noi cardinali. Consistoriul va avea loc pe 28 noiembrie a.c.

Treisprezece noi cardinali pentru Biserică: nouă dintre ei sub optzeci de ani și, prin urmare, cu drept de participare la viitorul conclav, la care se adaugă patru cardinali trecuți de optzeci de ani.

Doi dintre aceștia fac parte din Curia Romană: secretarul general al Sinodului episcopilor, maltezul Mario Grech, și italianul Marcello Semeraro, episcop de Albano și Prefect al Congregației Cauzelor Sfinților. Alți șase viitori cardinali sunt păstori de suflete ai Bisericii din întreaga lume: Arhiepiscopul de Kigali, în Ruanda, Antoine Kambanda; Arhiepiscopul de Washington, în Statele Unite ale Americii, Wilton Gregory; Arhiepiscopul de Capiz, în Filipine, mons. Fuerte Advincula; Arhiepiscopul de Stantiago de Chile, în Chile, Celestino Aós Braco; vicarul apostolic de Brunei, Cornelius Sim, și Arhiepiscopul de Siena, în Italia, Augusto Paolo Lojudice. Alături de ei, papa l-a numit cardinal și pe custode al Sacrului Convent din Assisi, părintele franciscan Mauro Gambetti.

Acestora li se adaugă alți patru cardinali cu vârsta peste optzeci de ani: Arhiepiscopul emerit de San Cristóbal de Las Casas (Mexic), Felipe Arizmendi Esquivel; nunțiul apostolic italian Silvano Tomasi, fost observator permanent al Sfântului Scaun pe lângă Națiunile Unite la Geneva și colaborator al Departamentului pentru serviciul dezvoltării umane integrale; părintele capucin Raniero Cantalamessa, italian, predicatorul Casei pontificale; părintele Enrico Feroci, parohul sanctuarului ”Iubirea Divină” de la periferia Romei.

Cardinalii poartă o haină de culoare roșie pentru a arăta disponibilitatea la sacrificiu ”până la vărsarea sângelui” (usque ad sanguinis effusionem) în serviciul Succesorului lui Petru. Chiar dacă aceștia locuiesc în regiunile cele mai îndepărtate din lume, devin titulari ai unei parohii din Cetatea Eternă pentru că sunt ”încardinați” în Biserica locală al cărei Episcop este Papa.

 

Traducere: LNU

 Sursa:vaticannews.va/it