Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Medicii și asistenții, eroi subestimați ai acestei pandemii

 
Medicii și asistenții, eroi subestimați ai acestei pandemii
  • 24 Noi 2020
  • 1182

 

Papa Francisc a transmis un mesaj video către medicii și asistenții medicali din Argentina, unde pe 21 noiembrie, comemorarea Fecioarei Maria a Vindecării, se marchează ”Ziua asistenților medicali”, iar pe 3 decembrie, ”Ziua medicilor”. Cuvintele papei au fost difuzate prin Comisia episcopală pentru pastorația lucrătorilor sanitari. Papa binecuvântează eforturile lor și spune la încheiere: ”Fie ca Domnul să-și arate apropierea sa față de voi după cum și voi vă arătați apropierea față de cei bolnavi!”

 

”Sunteți eroii subestimați ai acestei pandemii. Câți dintre voi și-au pierdut viața ca să stea lângă cei bolnavi! Mulțumesc pentru apropiere, mulțumesc pentru blândețe, mulțumesc pentru profesionalismul cu care vă îngrijiți de cei infirmi”: spune papa Francisc într-un mesaj video prin care își exprimă gratitudinea față de toți medicii și asistenții medicali.

Mesajul pontifului de origine argentiniană a fost difuzat de Comisia episcopală pentru pastorația sănătății, condusă de mons. Alberto Bochatey, cu ocazia a două momente semnificative: ”Ziua asistenților medicali”, marcată anual în 21 noiembrie – comemorarea Fecioarei Maria a Vindecării – și ”Ziua medicilor”, care se marchează pe 3 decembrie.

”Doresc să fiu aproape de toți medicii și asistenții medicali”, afirmă papa în mesaj, ”mai ales în acest moment în care pandemia ne cheamă să fim aproape de bărbații și femeile care suferă”. ”Mă rog pentru voi”, spune pontiful la finalul mesajului, ”și îi cer Domnului din toată inima să vă binecuvânteze pe fiecare dintre voi și familiile voastre și să vă însoțească în munca voastră și în problemele pe care le puteți întâmpina. Fie ca Domnul să-și arate apropierea sa față de voi după cum și voi vă arătați apropierea față de cei bolnavi! Nu uitați să vă rugați pentru mine”.

Mesajul video conține numeroase imagini cu lucrătorii sanitari implicați zi de zi în îngrijirea bolnavilor: la spital, în ambulatoriu sau în saloane, medici și asistenți medicali care vizitează, oferă curele medicale, aduc întărire prin gesturile, cuvintele și privirea lor tuturor celor care suferă.

Glasul unei persoane care nu apare în prim plan, probabil al unui pacient, își exprimă imensa recunoștință pentru activitatea lor și transmite ”un salut călduros și plin de afecțiune față de toți cei care zi după zi ne oferă o șansă”. ”Vrem să vă mulțumim pentru că v-ați îngrijit de noi”, se mai spune în videomesaj, ”pentru că ați avut grijă de relația cu familiile și prietenii noștri, pentru că ați avut grijă de slăbiciunile noastre, pentru că ați avut grijă de fiecare viață”. ”Vă mulțumim pentru că ați fost aproape de noi, ați ajuns la noi, ne-ați ascultat, v-ați gândit la noi. Mulțumim pentru curajul vostru, pentru dăruirea voastră generoasă, pentru disponibilitatea și serviciul vostru dezinteresat, pentru eforturile voastre, pentru că ne-ați însoțit și ne-ați susținut speranțele. Dumnezeu să vă binecuvânteze, să se îngrijească de toți medicii noștri și de toți asistenții noștri medicali, acum și întotdeauna”. Ultimele imagini ale mesajului video prezintă zâmbetul și privirea de bucurie de pe chipul bolnavilor.Sursa:vaticannews.va/ro