Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

PS Claudiu: „Dacă vrei să moștenești viața veșnică, devino fiul lui Dumnezeu”

 
PS Claudiu: „Dacă vrei să moștenești viața veșnică, devino fiul lui Dumnezeu”
  • 30 Noi 2020
  • 1921

În Duminica a XXX-a după Rusalii, 29 noiembrie 2020, Sfânta Liturghie Arhierească din Catedrala Blajului a fost celebrată începând cu ora 08:45 de către Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, fiind transmisă în direct de TVR3 și online pe canalul Youtube Radio Blaj TV.

Preasfinția Sa Claudiu a evidențiat că întreaga Evanghelie ne învață să devenim ceea ce suntem de fapt, fii ai lui Dumnezeu. 

În Evanghelia de astăzi, Mântuitorului îi este adresată o întrebare: „ce să fac ca să moștenesc?”. Știm că în general moștenirea este rezervată fiilor, iar aceștia nu trebuie să facă nimic pentru a moșteni, ei moștenesc de drept. De aceea un prim răspuns ar fi, „dacă vrei să moștenești viața veșnică, devino fiul lui Dumnezeu”. Iar nimeni nu ne poate învăța mai bine cum să devenim fiii lui Dumnezeu decât însuși Fiul, Isus Cristos Mântuitorul nostru. Așadar singura noastră șansă de a învăța cum să devenim fii, și de a moșteni viața veșnică, este să mergem pe urmele Lui, să facem ceea ce El ne-a spus să facem. 

Preasfinția Sa a subliniat faptul că Isus nu ne obligă să mergem pe urmele Lui, ci mereu spune ”dacă vrei”, deci libertatea noastră este deplină. În pericopa Evanghelică de astăzi vedem acest lucru exemplificat în mod magistral. Sfântul Luca ne relatează că omul care i se adresează lui Isus, era un tânăr cu o viață exemplară, care păzea toate poruncile. Totuși acesta îl întreabă ce-i mai lipsește pentru a moșteni viața veșnică, iar Isus îi răspunde să vândă tot ce are, să-și doneze săracilor averea și să-L urmeze. Cu alte cuvinte, Isus îi spune să se separe de ceea ce este legat, de bogățiile lui care îl posedă, și să-L urmeze.

La final, Preasfințitul Claudiu a subliniat că totul stă în felul în care ne relaționăm cu bunurile noastre, fiindcă dacă în ele ne punem încrederea acestea devin o piedică în calea relație noastre cu Dumnezeu. Isus ne invită mereu să devenim fii, să mergem pe urmele Lui și să conștientizăm că El este singurul bun al vieții noastre.  

Cu ocazia Zilei Naționale pe care o sărbătorim în 1 decembrie, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore ne-a invitat să ne rugăm ca Isus să domnească în inimile noastre dar și în țara noastră. Să medităm la binele și la adevăratele valori ale țării, ca buni creștini și buni români, adică: „Să mergem pe urmele lui Isus”.

 

Biroul Arhieparhial de Presă