Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Excelența Sa George Bologan, avansat la cel mai înalt grad diplomatic al României

 
Excelența Sa George Bologan, avansat la cel mai înalt grad diplomatic al României
  • 09 Dec 2020
  • 714

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind acordarea gradului diplomatic de ambasador bihoreanului George Bologan. Este cel mai înalt şi prestigios grad din diplomaţia românească. 

 

George Bologan, originar din comuna Sânmartin, deţine funcţia de ambasador al României în Italia din 2016, însă gradul diplomatic al său era, înainte de semnarea decretului din 9 decembrie, de ministru plenipotenţiar.

Bologan a obţinut promovarea după ce a parcurs toate cele şapte grade diplomatice prevăzute de statutul corpului diplomatic al României. "Am primit cu emoţie şi responsabilitate vestea promovării la cel mai înalt grad al carierei diplomatice. Cred că meritocraţia nu este doar o metaforă şi este reconfortant să primeşti confirmări pentru ce faci într-o lume în care simţim că domină prea mult o tensiune egocentrică, o filosofie a intrigii în locul solidarităţii şi implicării", a transmis George Bologan pentru BIHOREANUL.

Ambasadorul României în Italia subliniază că rezultatele nu sunt ale unui singur om, ci aparţin şi unor "colegi excepţionali care iubesc România şi îşi onorează munca".

"Mulţumesc celor care mi-au manifestat mereu sprijin moral, de la bihorenii cu suflete minunate, tuturor celor care cultivă sentimentul iubirii de neam, până la factorii decidenţi din stat cu care mă aflu în directă comunicare şi mă onorează cu încrederea dumnealor, ministrului de Externe şi preşedintelui României", a mai precizat diplomatul.

George Bologan continuă să fie legat de locurile natale şi de oamenii din zona Bihorului. El susţine că toţi românii ar trebui să fie ambasadori ai imaginii şi renumelui de român şi, astfel, să promoveze un comportament etic şi responsabil.

Între altele - mizând pe diplomaţie activă, nu de salon -, diplomatul bihorean a gestionat situaţia românilor după cutremurul de la Amatrice, a iluminat Columna lui Traian în colurile României la 100 de ani de la Unire cu ocazia vizitei de stat, a gestionat perioda pandemiei în ţara cu cei mai numeroşi români şi cele mai multe probleme provocate de criza sanitară Covid-19.

În 2019, George Bologan a fost decorat de preşedintele Italiei cu Ordinul Meritoriu al Republicii Italiene. "Diplomaţii sunt slujbaşii silenţioşi ai statului, indiferent de construcţiile politice, deoarece politica extremă este o constantă şi este bazată pe doi pilaştri UE şi NATO. Meritele lor sunt deasupra raţiunilor de politică internă, cum eronat suntem obişnuiţi să citim orice premiere, mai există şi principiul mobilizator care este interesul naţional deasupra dialecticii politicii interne", adaugă ambasadorul.

Într-un interviu acordat BIHOREANULUI în luna martie a acestui an, după izbucnirea crizei Covid-19 în Italia, ambasadorul remarca implicarea cadrelor medicale de origine română în lupta cu pandemia în peninsulă. "Medicii şi asistenţii români sunt eroii noştri de azi. Modele de implicare, de asumare a răspunderii, iradiază speranţă şi încredere, lucrând peste limitele epuizării", spunea ambasadorul la acea vreme.

Smaranda Chişbora

 Sursa:www.ebihoreanul.ro

Știri din aceeași categorie