Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Emerit Benedict al XVI-lea va fi vaccinat în curând împotriva Covid-19

 
Papa Emerit Benedict al XVI-lea va fi vaccinat în curând împotriva Covid-19
  • 13 Ian 2021
  • 1856

Papa Emerit Benedict al XVI-lea va fi vaccinat împotriva Covid-19 „de îndată ce vaccinul va fi disponibil”, a declarat secretarul său personal, episcopul Georg Gänswein, în 12 ianuarie 2021. Papa Francisc a afirmat, de asemenea, că dorește să beneficieze de vaccin.

În timp ce campania de vaccinare a Vaticanului împotriva covid-19 urmează să înceapă în aceste zile, episcopul Georg Gänswein, secretarul personal al lui Benedict al XVI-lea, a declarat presei că Papa Emerit va fi vaccinat împotriva Covid-19 "imediat ce că vaccinul va fi disponibil”. De asemenea, Papa Francisc a declarat recent că dorește să beneficieze de vaccin. Sfântul Scaun a achiziționat un frigider cu temperatură foarte scăzută pentru depozitarea și conservarea vaccinurilor. Vaccinarea se va face în atriumul aulei Paul al VI-lea și va fi administrată de personal medical calificat. Toți locuitorii Cetății Vaticanului vor putea beneficia de vaccin, precum și tot personalul care lucrează acolo și familiile lor.

„Voi fi vaccinat și se vor vaccina toți viețuitorii mănăstirii Mater Ecclesiae”, a declarat Mgr Gänswein, referindu-se la mănăstirea Vaticanului unde locuiește Pontiful Emerit de la retragerea sa din 2013. În decembrie, înaltul prelat declara că Benedict al XVI-lea, în vârstă de 93 de ani, nu și-a pierdut încă vocea,  dar este „foarte slăbit”.

În curând doi papi vor fi vaccinați?

Papa Francisc a anunțat oficial pe 10 ianuarie că vrea să fie vaccinat. „Cred că, din punct de vedere etic, toată lumea ar trebui să ia vaccinul”, a declarat într-un interviu acordat canalului italian Canale 5. „Este o chestiune etică, pentru că te joci cu sănătatea ta, cu viața ta, dar te joci și cu viața altora”, a insistat Pontiful.

La începutul săptămânii, directorul Direcției de Sănătate și Igienă a Guvernatoratului Cetății Vatican, profesorul Andrea Arcangeli, a estimat că „sfârșitul tragediei pe care o trăim depinde de diseminarea vaccinurilor”. Ele sunt „singura șansă pe care o avem”, a insistat acesta.

La sfârșitul lunii decembrie, Vaticanul prin două note separate - una de la Congregația pentru Doctrina Credinței și alta de la Comisia Covid-19 și Academia Pontifică pentru Viață – încuraja vaccinarea pentru a se pune capăt pandemiei globale. Congregația pentru Doctrina Credinței a considerat „acceptabil din punct de vedere moral” să se primească vaccinuri folosind celule derivate de la fetuși avortați în procesul de cercetare și producție din două motive: pe de o parte, nu există alternativă disponibilă și, pe de altă parte, situația este suficient de gravă.

 

Traducere: ACCSursa:aleteia.org