Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Isus adună şi uneşte generaţiile

 
Isus adună şi uneşte generaţiile
  • 25 Feb 2014
  • 3454
 După Consistoriul extraordinar dedicat reflecţiei asupra familiei, în vederea pregătirii Sinodului extraordinar care se va ocupa de acelaşi argument în luna octombrie a acestui an, a fost publicată marţi, 25 februarie, Scrisoarea Papei către familiile lumii.

Iată textul Scrisorii:

„Dragi familii,

Mă prezint în pragul casei voastre pentru a vă vorbi despre un eveniment care, cum se ştie, va avea loc în luna octombrie a acestui an, în Vatican. Este vorba despre Adunarea generală extraordinară a Sinodului Episcopilor, convocată pentru a discuta tema „Provocările pastorale privind familia în contextul evanghelizării”. De fapt, în zilele noastre Biserica este chemată să vestească Evanghelia înfruntând şi noile urgenţe pastorale care privesc familia.


Această importantă întâlnire implică întreg poporul lui Dumnezeu, episcopi, preoţi, persoane consacrate şi credincioşi laici din cadrul Bisericilor particulare din întreaga lume, care participă în mod activ la pregătirea sa, prin sugestii concrete şi prin aportul indispensabil al rugăciunii.


Sprijinul rugăciunii este mai necesar şi mai semnificativ ca niciodată, mai ales din partea voastră dragi familii. Această Adunare sinodală este de fapt dedicată în mod special vouă, vocaţiei şi misiunii voatre în Biserică şi societate, problemelor căsătoriei, a vieţii de familie, a educaţiei fiilor şi rolului familiilor în misiunea Bisericii. Aşadar, vă cer să vă rugaţi cu insistenţă Duhului Sfânt, pentru a-i ilumina pe Părinţii sinodali şi a-i călăuzi în angajanta lor îndatorire.


După cum ştiţi, această Adunare sinodală extraordinară va fi urmată, la distanţă de un an, de Adunarea sinodală ordinară care va fi dedicată tot temei familiei. Tot în acest context, în septembrie 2015, va avea loc şi Întâlnirea Mondială a Familiilor de la Philadelphia.


De aceea, să ne rugăm cu toţii împreună pentru ca – prin aceste evenimente – Biserica să urmeze un adevărat parcurs de discernământ şi să adopte mijloacele pastorale adecvate pentru a ajuta familiile să înfrunte provocările actuale cu lumina şi forţa care vin de la Evanghelie.


Vă scriu această scrisoare în ziua în care se celebrează sărbătoarea Prezentarea Domnului la Templu. Evanghelistul Luca istoriseşte că Maica Domnului şi Sfântul Iosif, potrivit Legii lui Moise, l-au dus pe Prunc la templu pentru a-l oferi Domnului şi că doi bătrâni, Simeon şi Ana, mişcaţi de Duhul Sfânt, s-au dus în întâmpinarea lor, recunoscându-l pe Mesia în Isus (cfr Lc 2,22-38)

Simeon l-a luat în braţe şi i-a mulţumit lui Dumnezeu pentru că, în sfârşit, „a văzut” mântuirea; Ana, în ciuda vârstei înaintate, a simţit o nouă vigoare şi a început să le vorbească tuturor despre Prunc. Este o imagine frumoasă: doi tineri părinţi şi două persoane în vârstă, reuniţi de către Isus. Cu adevărat, Isus adună şi uneşte generaţiile! El este izvorul nesecat al acelei iubiri care învinge orice închidere, orice singurătate, orice tristeţe. În parcursul vostru familial, împărtăşiţi atâtea momente frumoase: mesele, odihna, munca în casă, momentele de recreere, de rugăciune, călătoriile, pelerinajele, acţiunile de solidaritate… Totuşi, dacă lipseşte iubirea lipseşte bucuria, iar iubirea autentică ne este dată de către Isus: ne oferă cuvântul său, ne iluminează strada, ne dă pâinea vieţii care susţine efortul zilnic al parcursului nostru.”


„Dragi familii” – spune Pontiful în încheierea Scrisorii către familiile lumii” – „rugăciunea voastră pentru Sinodul Episcopilor va fi o comoară preţioasă care va îmbogăţi Biserica. Vă mulţumesc şi vă cer să vă rugaţi şi pentru mine, pentru ca eu să pot sluji poporul lui Dumnezeu în adevăr şi caritate. Protecţia Preacuratei Fecioare Maria şi a Sfântului Iosif să vă însoţească mereu pe toţi şi să vă ajute să păşiţi uniţi în iubire şi slujire reciprocă. Invoc din inimă asupra familiei, Binecuvântarea Domnului”.
Sursa:ro.radiovaticana.va