Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Familia şi şcoala, leagăn al vocaţiilor la viaţa consacrată

 
Familia şi şcoala, leagăn al vocaţiilor la viaţa consacrată
  • 02 Feb 2021
  • 1370

Familiile şi şcolile catolice sunt centre de educaţie în spirit de credinţă şi "izvoare" de vocaţie. Aceasta este concluzia sondajului efectuat, în Statele Unite ale Americii, de Centrul de Cercetare Aplicată în Apostolat. Sondajul a fost efectuat la cererea Conferinţei Episcopale Naţionale, iniţiativa desfăşurându-se în contextul Zilei Vieţii Consacrate care se celebrează în data de 2 februarie.

La desfăşurarea studiului au luat parte călugări şi călugăriţe care au depus voturile perpetue în anul 2020, în cadrul institutelor religioase de pe teritoriul diecezelor din Statele Unite ale Americii. La sondaj au răspuns 112 persoane consacrate, 55 de femei şi 57 de bărbaţi. Datele studiului indică faptul că 75% dintre cei intervievaţi provin din familii în care ambii părinţi sunt catolici, iar 84% la sută sunt catolici de la naştere. 45% dintre persoanele consacrate care au participat la sondaj au frecventat o şcoală primară catolică, în timp ce 38% a urmat un liceu sau un colegiu catolic.

De asemenea, nouă din zece (ce corespunde unui procent de 89%) au primit încurajarea de a lua în considerare vocaţia la viaţa consacrată, mai ales datorită mărturiei de viaţă oferită de un preot sau de alte persoane consacrate. În general, vocaţia a fost simţită în jurul vârstei de 19 ani. Vârsta medie a persoanelor consacrate care au participat la sondaj este de 38 de ani, cel mai tânăr având 24 de ani, iar cel mai în vârstă, 71 de ani.  

În vederea Zilei Vieţii Consacrate, monseniorul James F. Checchio, preşedinte al Comisiei episcopale pentru cler, viaţă consacrată şi vocaţii, din cadrul episcopatului american, îi îndeamnă pe credincioşi să-şi reînnoiască recunoştinţa faţă de Cristos pentru darul vieţii consacrate, spunând: "Prin apostolatul lor persoanele  consacrate ne oferă exemplul iubirii milostive a lui Isus. Mai ales în aceste vremuri dificile şi de incertitudine, persoanele consacrate ne arată că scopul nostru final este Isus".   

În Statele Unite, în vederea Zilei Vieţii Consacrate sunt prevăzute celebrări euharistice şi iniţiative la nivelul parohiilor nu doar în data de 2 februarie dar şi în zilele de 6 şi 7 februarie. Tot în contextul Zilei Vieţii Consacrate, persoanele consacrate care au depus primele voturi în urmă cu 25 de ani, vor sărbători "Jubileul de Argint".Sursa:vaticannews.va/ro