Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Stigmatele extrem de dureroase pe care Padre Pio le-a ascuns toată viața

 
Stigmatele extrem de dureroase pe care Padre Pio le-a ascuns toată viața
  • 05 Feb 2021
  • 967

Padre Pio este unul dintre cei câțiva sfinți care au primit rănile Domnului nostru Isus Cristos, numite stigmate. În plus față de rănile cuielor și ale lancei, el a primit și rana pe care Cristos a avut-o pe umăr din cauza purtării crucii. Nimeni nu a știut despre această rană, nici măcar fratele Modestino din Pietrelcina, un prieten și fiu spiritual al Sfântului, care l-a ajutat în viața de zi cu zi.

Padre Pio i-a spus odată că, atunci când și-a schimbat tricoul, durerea a fost atât de violentă încât a fost unul dintre cele mai grele lucruri de îndurat. Fratele Modestino a presupus însă că părintele Pio vorbea despre durerea resimțită atunci când a retras pânza de pe rana coastei sale.

Acesta a descoperit adevărul, după moartea lui Padre Pio, în timp ce aranja hainele părintelui său spiritual. Modestino fiind numit responsabil cu adunarea lucrurilor lui Padre Pio și punerea lor sub sigiliu. Pe hainele de corp ale sfântului a descoperit pete pe umărul drept, în apropierea omoplatului. Acestea erau de aproximativ 10 de centimetri în diametru (oarecum similare cu cele de pe Giulgiul din Torino). Și-a dat seama atunci că, în momentul în care Padre Pio își scotea îmbrăcămintea, materialul lipit de rana deschisă i-a provocat dureri imense.

"Am informat imediat superiorul de ceea ce am găsit", își aduce aminte Modestino, iar părintele superior i-a cerut să facă un raport. Fratele a adăugat că "părintele Pellegrino Funicelli, (care l-a ajutat pe Padre Pio mai mulți ani), i-au spus că în mai multe rânduri, ajutându-l pe Padre Pio să-și schimbe puloverul de lână, a remarcat pe umărul său drept sau stâng, o vânătaie circulară.

Wojtyla, confidentul lui Padre Pio

În timpul vieții sale, Padre Pio a vorbit despre această rană doar viitorului Papă Ioan Paul al II-lea. Istoricul Francesco Castello relatează povestea întâlnirii dintre părintele Wojtyla și Padre Pio, care a avut loc în aprilie 1948 la San Giovanni Rotondo. În acel moment Padre Pio i-ar fi spus despre " cea mai dureroasă rană."

Fratele Modestino a afirmat că după moartea sa Padre Pio i-a dat o explicație într-un vis. "Într-o noapte, înainte de a adormi, i-am cerut în formă de rugăciune: "Dragă părinte, dacă într-adevăr ai avut această rană, da-mi un semn". Apoi am adormit. Dar, la 01:05, o durere intensă de umăr m-a trezit dintr-un somn profund. Era ca și cum cineva ar fi luat un cuțit și mi-ar fi tăiat din omoplat. Dacă durerea ar fi ținut câteva minute, cred că aș fi fost mort. În timpul acestei experiențe, am auzit o voce spunând: "Iată cum am suferit." În același timp un parfum intens invada celula mea, iar inima mi se umplea de dragoste pentru Dumnezeu. Am simțit o senzație ciudată: corpul meu respingea acea durere, dar sufletul în mod inexplicabil o dorea. A fost extrem de dureros și plăcut în același timp. Astfel, am înțeles!"

Traducere: ACCSursa:it.aleteia.org

Știri din aceeași categorie