Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Intenţiile Apostolatului Rugăciunii pentru anul 2022

 
Intenţiile Apostolatului Rugăciunii pentru anul 2022
  • 07 Feb 2021
  • 1877

Publicăm textul intenţiilor pe care, ca de obicei, papa le-a încredinţat Apostolatului Rugăciunii pentru anul 2022.

Ianuarie
Pentru a educa la fraternitate
Ne rugăm pentru ca toate persoanele care îndură discriminări şi persecuţii religioase să găsească în societăţile în care trăiesc recunoaşterea propriilor drepturi şi a demnităţii care se naşte din faptul de a fi fraţi.

Februarie
Pentru călugăriţe şi consacrate
Ne rugăm pentru călugăriţe şi consacrate, mulţumindu-le pentru misiunea lor şi pentru curajul lor, pentru ca să continue să găsească noi răspunsuri în faţa provocărilor din timpul nostru.

Martie
Pentru un răspuns creştin la provocările bioeticii
Ne rugăm pentru ca noi, creştinii, în faţa noilor provocări ale bioeticii, să promovăm mereu apărarea vieţii cu rugăciunea şi cu acţiunea socială.

Aprilie
Pentru personalul sanitar
Ne rugăm pentru ca angajarea personalului sanitar în asistarea persoanelor bolnave şi a bătrânilor, mai ales în ţările mai sărace, să fie susţinută de guvernele şi de comunităţile locale.

Mai
Pentru credinţa tinerilor
Ne rugăm pentru ca tinerii, chemaţi la o viaţă în plinătate, să descopere în Maria stilul ascultării, profunzimea discernământului, curajul credinţei şi dedicarea pentru slujire.

Iunie
Pentru familii
Ne rugăm pentru familiile creştine din toată lumea, pentru ca prin gesturi concrete să trăiască gratuitatea iubirii şi sfinţenia în viaţa zilnică.

Iulie
Pentru bătrâni
Ne rugăm pentru bătrâni, care reprezintă rădăcinile şi amintirea unui popor, pentru ca experienţa lor şi înţelepciunea lor să-i ajute pe cei mai tineri să privească la viitor cu speranţă şi responsabilitate.

August
Pentru întreprinzătorii mici şi mijlocii
Ne rugăm pentru ca întreprinzătorii mici şi mijlocii, loviţi dur de criza economică şi socială, să găsească mijloacele necesare pentru a continua propria activitate, în slujba comunităţilor în care trăiesc.

Septembrie
Pentru abolirea pedepsei cu moartea
Ne rugăm pentru ca pedeapsa cu moartea, care atentează la inviolabilitatea şi la demnitatea persoanei, să fie abolită în legislaţiile din toate ţările din lume.

Octombrie
Pentru o Biserică deschisă tuturor
Ne rugăm pentru ca Biserica, fidelă faţă de evanghelie şi curajoasă în vestire, să fie un loc de solidaritate, de fraternitate şi de primire, trăind tot mai mult sinodalitatea.

Noiembrie
Pentru copiii care suferă
Ne rugăm pentru ca toţi copiii care suferă - cei care trăiesc pe stradă, victimele războaielor, orfanii - să poată avea acces la educaţie şi să poată redescoperi afectul unei familii.

Decembrie
Pentru organizaţiile de voluntariat
Ne rugăm pentru ca organizaţiile de voluntariat şi promovare umană să găsească persoane doritoare să se angajeze pentru binele comun şi să caute căi mereu noi de colaborare la nivel internaţional.

Din Vatican, 9 ianuarie 2021

Franciscus

 

Traducere de pr. Mihai Pătraşcu

 

 Sursa:ercis.ro

Știri din aceeași categorie