Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Scrisoare a Papei Francisc la 90 de ani de la imaginea Îndurării Divine

 
Scrisoare a Papei Francisc la 90 de ani de la imaginea Îndurării Divine
  • 22 Feb 2021
  • 323

La 90 de ani de la primirea imaginii Îndurării Divine de către Sfânta Faustina Kowalska, papa Francisc a trimis o scrisoare de apropiere față de episcopul Piotr Libera, al diecezei de Plock, în Polonia, pe teritoriul căreia se află conventul călugăriței care, pe 22 februarie 1931, a primit imaginea și mesajul Îndurării Divine.

În acest context, papa a transmis la ”Angelus” de duminica trecută un scurt salut credincioșilor și pelerinilor care în după-amiaza de luni, 22 februarie a.c., participă la Sf. Liturghie solemnă din sanctuarul din Plock.

”Mă unesc la rugăciunea participanților la celebrarea solemnă din sanctuarul Îndurării Divine și la rugăciunea celor care participă prin mass-media”, scrie papa Francisc în mesajul său. Pontiful amintește îndemnul pe care, potrivit revelației mistice, Sfânta Faustina l-a primit de la Isus pentru a picta cunoscuta imagine și cuvintele ”Isuse, mă încred în Tine” (cf. Jurnal, 47). Este ”un eveniment special și cunoscut deja în lumea întreagă, care rămâne viu în inima credincioșilor”, spune mai departe papa în scrisoare, preluând, de asemenea, cuvintele pe care Isus le adresează sfintei călugărițe: ”Umanitatea nu va cunoaște pacea până când nu se va îndrepta către izvorul milostivirii mele” (Jurnal, Acte, 699).

”De aceea”, scrie pontiful, ”vă încurajez să ne îndreptăm către acest Izvor. Să-i cerem lui Cristos darul milostivirii. Să-L lăsăm să ne îmbrățișeze și să ne pătrundă. Să avem curajul de a ne întoarce la Isus, de a întâlni iubirea și milostivirea sa în sacramente. Să simțim apropierea și blândețea sa, și atunci vom fi capabili, la rândul nostru, de milostivire, răbdare, iertare și iubire”.

Papa Francisc a preluat, în continuare, cuvintele Sfântului Ioan Paul al II-lea, ”apostolul milostivirii”, despre care spune că ”voia ca mesajul iubirii milostive a lui Dumnezeu să ajungă la toți locuitorii pământului”. ”Focul milostivirii”, spunea pontiful polonez, ”trebuie să fie comunicat lumii. În milostivirea lui Dumnezeu, lumea își va găsi pacea, iar omul, fericirea” (cf. Cracovia - Łagiewniki, Omilie, 17 august 2002).

”A transmite focul lui Isus – Iubire”, scrie papa Francisc, ”este o provocare specială pentru Biserica din Plock, care se deosebește prin această revelație, pentru congregația călugărițelor Surorile Sfintei Fecioare Maria a Milostivirii, pentru orașul Plock și pentru fiecare dintre voi. Fiți pentru toți un semn al prezenței Sale în mijlocul vostru”, este îndemnul final al papei Francisc din scrisoarea prilejuită de cea de-a 90-a aniversare a aparițiilor lui Isus Milostiv.

 

 Sursa:vaticannews.va/ro