Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Foto: Hirotoniri de preot și diacon în Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj

 
Foto: Hirotoniri de preot și diacon în Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj
  • 25 Mar 2021
  • 2121

Joi, 25 martie 2021, de sărbătoarea Bunei Vestiri, în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj, diaconul Ciprian Suciu a fost ridicat la treapta preoției, iar ipodiaconul Ștefan Dumitraș la treapta diaconiei. Cele două hirotoniri au fost celebrate cu binecuvântarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscopul Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, de Preasfinția Sa Cristian, Episcopul Auxiliar.

(GALERIE FOTO)

Părintele Ciprian Ioan Suciu, s-a născut la data de 29 august 1987 în localitatea Sighișoara, aparținând Parohiei Greco-Catolice ,,Sfântul Spirit” din Sighișoara, păstorită de preotul paroh Dărăban Ciprian. În perioada 2012-2016 a studiat teologia în cadrul Facultății de Teologie Greco-Catolică, iar în perioada  2016-2018 a fost masterand în cadrul aceleași Universități. După absolvirea masterului, a primit o bursă din partea Congregației pentru Bisericile Orientale, ce i-a permis să studieze Teologia spirituală în cadrul Universității Pontificale Gregoriana din Roma în perioada 2018-2020. A  fost hirotonit diacon de către Preasfinția Sa, Cristian Crișan pe data de 8 noiembrie 2020.

 

Diaconul Ioan – Ștefan Dumitraș s-a născut la data de 18 august 1991, în orașul Cisnădie. Aparține Parohiei Greco-Catolice ,,Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” şi „Fericitul Ioan Bălan” din Teiuș, păstorită de preotul paroh Paul Turcu. 

În perioada 2006 – 2010 a fost elev al Liceului Teologic Greco-Catolic „Sf. Vasile cel Mare” din Blaj, fiind găzduit și format spiritual în internatul Călugărilor Asumpționiști. Între anii 2010-2014 a urmat cursurile Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, fiind totodată seminarist în cadrul Seminarului Major Arhieparhial „Bunavestire” din Blaj.

După absolvirea licenței în Teologie, a primit o bursă la Roma din partea Congregației pentru Bisericile Orientale. A fost alumn al Colegiului Pontifical „Pio Romeno” și a studiat Comunicare Socială și Instituțională în cadrul Universității Pontificale „Santa Croce” din Roma între anii 2014 - 2017. A fost hirotesit lector în anul 2013 și ipodiacon în anul 2014 prin punerea mâinilor Preasfinției Sale Claudiu Lucian Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore. S-a căsătorit în anul 2020.

 

Biroul Arhieparhial de PresăSursa:bisericaromanaunita.ro

Știri din aceeași categorie