Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Pastorul luteran Lars Ekblad s-a convertit la catolicism!

 
Pastorul luteran Lars Ekblad s-a convertit la catolicism!
  • 09 Mar 2014
  • 4067
de Marco Respinti

Lars Ekblad trăiește la granițele dintre ecumenismul uman și cel creștin. Acesta locuiește în Tysslinge, localitate aflată la 200 de km de Stockholm în Suedia.

Fiind capelan protestant al forțelor  armate, căsătorit de 40 de ani, pastor al Bisericii din Suedia, a ajuns în momentul în care animat fiind de o credință arzătoare a luat decizia de a se converti la catolicism, la sfârșitul anului trecut.

,,Eu cred” - spune el astăzi - „că oricine aude Glasul Domnului și este dispus să-l urmeze poate deveni catolic”.  Nu a fost o surpriză mare pentru familie luarea acestei decizii, însăși soția acestuia a mărturisit : De-o viața este dominat de acest gând!

În prezent Biserica Luterană din Suedia se aseamănă mai degrabă unei post-religii. Este lipsită de învățături doctrinare, practica avortului nu este condamnată, iar homosexualitatea fără ezitare este susținută în public. Botezul este administrat din ce în ce mai rar și asta pentru că foarte mulți dintre suedezi nu mai sunt interesați de un astfel de oficiu. Practicile creștine lipsesc cu desăvârșire, iar ,,evanghelizarea” este cel mai des identificată cu spiritul și curentul lumii moderne. Această Biserică a ajuns în situația în care, proprii episcopi împărtășesc aceleași idei cu cele ale statului dominat de un aparte socialism scandinav, iar  episcopii-femei care au pus stăpânire pe aceasta Biserica au făcut din aceasta un adevărat deșert de gheață, a mărturisit Lars Ekblad.

Același Lars Ekblad relatează: „În fața acestui masacru, singura care reacționează este comunitatea catolică din această țară formată din 43 de parohii și doar 140 de mii de credincioși dintr-un total de 9 milioane și jumătate de locuitori, dintre care aproximativ 67,5% sunt membrii ai Bisericii Luterane, iar 18,5% din populație se declară atee. În prezent comunitatea catolică este păstorită de Episcopul Anders Arborelius, născut în Elveția, convertit la rândul lui la catolicism în urmă cu 20 de ani.

Actualmente comunitatea catolică este formată în mare parte din imigranți polonezi și spanioli. În ceea ce primește Suedia, singurul mesaj transmis de această țară referitor la religie este definit de un extrem indiferentism. Exista însă un lucru bun, și anume convertirea suedezilor la catolicism, fenomenul având loc din ce în ce mai des.

Lars Eklabad: ,,Cunosc foarte mulți slujitori ai Bisericii din Suedia, care au devenit catolici și alți foarte mulți care vor urma să devină”.

Atunci când Eklabad s-a convertit, episcopul luteran Hans-Erik Nordin, titular al Strangnas-ului (episcopie care din 1536 nu mai e în comuniune Biserica Catolică) a declarat pentru presaă „Nu doresc să critic decizia lui Lars Ekblad de a se converti la Biserica Catolică, dar sunt trist pentru că după o lunga perioadă de timp în Biserica Suediei, a luat decizia de a intra într-o Biserică cu care în cea mai mare parte împărtășim aceeași credință”.

Cu siguranță în luarea acestei decizii a contat și faptul că la Stockholm, unde își are sediul unicul episcop catolic, acolo episcopul luteran este o femeie, și anume Eva Brunne cea care nu de puține ori și-a considerat poziția față de lesbianism ca fiind una pozitivă, la rândul ei aceasta fiind căsătorită din anul 2001 cu Giunilla Linden, o alta femeie preot, iar din anul 2006 acestea cresc și un copil împreună.

În acest context oare este trist ceea ce a făcut Lars?

Traducere: Remus Orian


Sursa:www.lanuovabq.it