Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Rugaciunea celor aflați în examene

 
Rugaciunea celor aflați în examene
  • 07 Iun 2021
  • 2332

Dumnezeule Dumnezeul nostru, cel ce cu chipul tău ne-ai cinstit pe noi oamenii, și ne-ai îmbrăcat cu voință de sine stătătoare, cel ce la Înjumătățirea Praznicului, intrând în biserică, ai învâțat pe oameni, cât se mirau mulțimile și ziceau: De unde știe acesta Scripturile, fără să le fi învățat?

Cel ce și prin gura lui David ne-ai chemat, zicând: Veniți fiilor, luminați-vă, ascultați-mă pe mine: frica Domnului vă voi învăța! Cel ce ai dat înțelepciune lui Solomon, Dumnezeule al tuturor, Cuvinte atotstăpânitorule: deschide sufletul și inima, gura și mintea robului tău (cutare) ca să priceapă, și să învețe, și să facă voia ta; și-l scapă de toată ispita diavolească, păzindu-l în toate zilele vieții lui, și făcându-l să sporească pururea întru poruncile tale; cu rugăciunile Preacuratei Maicii tale și ale tuturor Sfinților tăi.

Că tu ești cel ce priveghezi asupra sufletelor și a trupurilor noastre, Hristoase Dumnezeul nostru, și ție mărire înălțăm, împreună și Părintelui tău, și Preasfântului tău Spirit, acum și pururea, și în vecii vecilor. Amin. 

 

Rugăciune către Sfântul Anton

Sfinte Anton, tu ai cercetat cu mare sârguință adevărul și ai știut să unești rugăciunea cu știința. Înțelepciunea ți-ai dobândit-o în studii îndelungate. Din smerenie ți-ai ascuns totuși cunoștințele până ce Dumnezeu ți-a călăuzit pașii ca să fii și altora lumină și îndrumător.

Iată-mă în fața ta ca să-ți cer sprijinul luminat în examenul pe care trebuie să-l dau. Luminează-i pe examinatori să țină seama de puterile mele, iar pe mine luminează-mă ca să-mi fie la îndemână răspunsul potrivit.

Ajută-mă să trec cu bine de această încercare, ce va fi un pas înainte pe drumul vieții mele și o slabă răsplată pentru truda părinților mei. Adâncește tu cunoștințele mele, ca ele să nu se oprească la suprafață. Fă-mă să pătrund până la izvorul lucrurilor și al înțelepciunii, care este Dumnezeu, primul și supremul adevăr.

Ascultă-mă, sfinte Anton, și îndrumă-mă și mai departe, iar eu îți făgăduiesc că mă voi strădui ca de acum înainte să fiu mai silitor, nu numai în îndeplinirea datoriilor mele de școală, dar și în slujirea lui Dumnezeu. 

Amin.