Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Și Anglia se pregătește să legalizeze eutanasia, deja practicată tacit în insulă

 
Și Anglia se pregătește să legalizeze eutanasia, deja practicată tacit în insulă
  • 14 Mar 2014
  • 4475
Introducerea eutanasiei în Marea Britanie a făcut un pas înainte după ce guvernul a anunţat că îşi va lăsa parlamentarii să voteze liber în această chestiune. Asta înseamnă că nu se va opune iniţiativei, pe care chiar o sprijină deschis o parte din miniştri.

Au apărut şi sondaje de opinie care sugerează că două treimi din populaţie se pronunţă în favoarea practicii sinuciderii asistate, dar observatorii britanici estimează că 40% din parlamentari sunt încă indecişi cu privire la felul în care să se pronunţe asupra chestiunii. Legea va fi redactată şi dezbătută în lunile următoare.

În prezent, dacă ajuţi pe cineva să-şi ia viaţa în Marea Britanie, rişti 14 ani de închisoare. Dar, cu patru ani în urmă Procurorul General făcuse publice nişte directive care confirmau că cei care-i ajută din compasiune pe cei dragi să-şi pună capăt vieţii nu vor fi acuzaţi. De atunci, 90 de astfel de cazuri au ajuns pe masa procurorilor, care nu au făcut nimic pentru a cere condamnarea făptaşilor.

Medicii, apărătorii persoanelor cu dizabilităţi şi reprezentanţii bisericii au atras atenţia că relaxarea legii în privinţa sinuciderii asistate va lăsa unii pacienţi vulnerabili în faţa unor riscuri şi va deteriora relaţia de încredere medic-pacient.

Baronesa Campbell of Surbiton, care are dizabilitate fizică, a declarat, citată de ziarul Telegraph, că este un „moment periculos” pentru relaxarea legii, deoarece, odată cu recesiunea, a sesizat o ostilitate crescută faţă de categoria de persoane din care face parte.

Un purtător de cuvânt pentru campania britanică Care Not Killing, care se opune sinuciderii asistate, a lansat o întrebare retorică: „Cum se face că, atunci cânt o persoană în deplinătatea facultăţilor fizice vrea să se sinucidă, încercăm să o convingem să nu o facă, dar când cineva cu dizabiltăţi vrea acelaşi lucru, nu şti cum să-l ajutăm mai bine? Aceasta spune mult despre atitudinea noastră faţă de aceste persoane”.


Sursa:stiripentruviata.ro