Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Pastorația tinerilor: PS Claudiu a primit vizita Consiliului Internațional Ziléos

 
Pastorația tinerilor: PS Claudiu a primit vizita Consiliului Internațional Ziléos
  • 10 Iul 2021
  • 1617

Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, a primit vizita Consiliului Internațional al Asociației Ziléos.

Aflați în România pentru câteva zile, conducerea Asociației ZiléosPatrick FrançoisBeatriceFrançois, Elisabeth Therien, însoțiți Ramona Dragoș, reprezentant Ziléos pentru Romania, au fost primiți de Preasfinția Sa Claudiu, la sediul Episcopiei de Cluj-Gherla. După întâlnirea ierarhului, membri Ziléos au participat la un grup de lucru cu preoți și laici implicați în pastorația tinerilor pe teritoriul eparhiei.

În după-amiaza aceleiași zile de 5 iulie, delegația Ziléos a vizitat Centrul socio-pastoral pentru copii și tineri al Parohiei ”Andrei Mureșanu” din Cluj-Napoca. Pentru o prezentare a realităților pastorale ale Parohiei clujene pr. paroh Mircea Marțian, a prezentat un mic colaj cu fotografii care surprind diversitatea și amplitudinea activităților desfășurate în cadrul comunității.

Zileos este o asociație prezentă în mai multe țări: Canada, Franța, Elveția, România și Liban. Proiectul asociației dezvoltă o pastoraţie care se sprijină pe necesitatea de a le veni în întâmpinare tinerilor în mediul lor de viaţă. În toate programele sale, Ziléos are grijă să ţină cont de patru dimensiuni: raportarea la sine; relaţia cu ceilalţi, relaţia cu Isus Cristos, raportarea la lume şi angajamentul în lume. Ziléos are ca finalitate trezirea, iniţierea în credinţa creştină, formarea şi organizarea tinerilor. Se adresează, de asemenea și tinerilor, care afirmă că sunt în căutarea lui Dumnezeu sau nu-L cunosc pe Dumnezeu, care sunt departe de Biserică şi de credinţa creştină.

ACC