Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Sfințirea bisericii greco-catolice din Cătina

 
FOTO: Sfințirea bisericii greco-catolice din Cătina
  • 01 Aug 2021
  • 1462

Sâmbătă, 31 iulie 2021, a avut loc sfințirea Bisericii Greco-Catolice cu hramul "Schimbarea la față" și "Fericitul Episcop Ioan Suciu" din Cătina, judetul Cluj, protopopiatul Sărmașu.

Slujba de consacrare a Altarului și a Bisericii a fost oficiată de Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, în prezența unui sobor de preoți.

La eveniment au participat părintele protopop de Sarmașu - Iagăr Vasile, părintele protopop de Tg. Mureș - Fărcaș Ioan, preoți din protopopiatele Sărmașu, Iernut, Luduș, Arieș, Râciu, Reghin și Ocna Mureș, doi preoți din eparhia de Cluj-Gherla, preoți călugări și călugărițe din Ordinul Sfântului Vasile cel Mare și doi frați preoți romano-catolici. De asemenea, au fost prezenți primarul și viceprimarul comunei Cătina.

Construcția Bisericii s-a realizat pe parcursul a 4 ani (2014-2018).

Părintele vicar cu preoții, Farcaș Ioan, a dat citire Hrisovului semnat de Preafericitul Părite Cardinal Lucian Mureșan.

La slujba de sfințire a participat un număr mare de credincioși  din localitate și din împrejurimi.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele paroh Morcotan Alin a mulțumit tuturor binefacătorilor și celor prezenți, după care a urmat o agapă frațească.

 

Pr. Alin Morcotan

 Sursa:bisericaromanaunita.ro