Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

IMAGINI SPECTACULOASE: Cum a fost pelerinajul eparhial de la Cluj

 
IMAGINI SPECTACULOASE: Cum a fost pelerinajul eparhial de la Cluj
  • 15 Aug 2021
  • 1784

Mii de persoane au participat la pelerinajul greco-catolic de la Cluj. În premieră istorică, acesta a fost organizat la mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca, în contextul în care aceasta a devenit Sanctuar Arhiepiscopal Major. 

Acest statut a fost acordat prin decizia Preafericitului cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, și înseamnă că mănăstirea clujeană a devenit unul dintre cele mai importante centre spirituale ale întregii Biserici Române Unite.

În consecință, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Claudiu Lucian Pop, a decis ca pelerinajul anual de Sfânta Marie Mare sau Adormirea Maicii Domnului să fie organizat anul acesta la noul Sanctuar Arhiepiscopal Major, nu la Nicula, ca până acum. Decizia a fost una inspirată: numărul pelerinilor greco-catolici care au venit din toate colțurile țării a fost unul considerabil.

La pelerinaj au luat parte și multe dintre personalitățile vieții publice, printre care ministrul Agriculturii, Adrian Oros, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, consulul onorific al Italiei, Massimo Novali, prorectorul Academiei Internaționale a Sfântului Mauritius, Camillo Torta, profesorul universitar Ștefan Florian, iar managerul Serviciului de Ambulanță din Cluj, dr. Horia Simu, a fost la datorie în haina de medic.

La marginea mănăstirii a fost amenajat și un centru de vaccinare, standuri cu cărți, iar Cercetașii Munților i-au ajutat pe pelerinii care aveau nevoie de un pahar cu apă sau de un sfat. La liturghia condusă de PS Claudiu Lucian Pop au participat numeroși preoți, călugări și călugărițe.Sursa:https://viacluj.tv