Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Poetul greco-catolic George Coșbuc omagiat la Blaj cu prilejul împlinirii a 155 de ani de la naștere

 
Poetul greco-catolic George Coșbuc omagiat la Blaj cu prilejul împlinirii a 155 de ani de la naștere
  • 24 Sep 2021
  • 625

Mitropolia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică în colaborare cu AGRU Blaj au organizat vineri, 17 septembrie, o manifestare dedicată poetului George Coșbuc, de la a cărui naștere se împlinesc în 20 septembrie 155 de ani.

Omagierea poetului greco-catolic a avut loc în prezența Preasfinției Sale Cristian, Episcop Auxiliar al Arhidiecezei de Alba Iulia și Făgăraș, a Părintelui Cristian Rus, Protopop de Blaj și a altor preoți din Protopopiatul Blaj.

Programul manifestării a cuprins două conferințe susținute de istoricul și criticul literar Ion Buzași („George Coșbuc – poet creștin”) și conferențiar universitar doctor Marcela Ciortea  („George Coșbuc – poetul copilăriei”) și un microrecital al cunoscutei interprete de folclor transilvănean Maria Dan Păucean, care a încântat publicul prezent cu frumoase melodii populare și romanțe pe versuri de George Coșbuc.

În foaierul Palatului Cultural din Blaj, unde a avut loc manifestarea omagială, a fost organizată și o expoziție de documente și fotografii despre viața și opera literară a poetului George Coșbuc.

Cu același prilej, a fost lansat și volumul „George Coșbuc – 155” apărut în colecția „Biblioteca AGRU Blaj.

Adresându-se celor prezenți, Preasfinția Sa Cristian a subliniat importanța organizării unor astfel de manifestări menite să aducă în actualitate personalități ale Bisericii noastre și, mai ales, a cunoașterii  și promovării valorilor spirituale ale înaintașilor.. 

 

Ion Moldovan