Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Un episcop anglican, admirator al Papei emerit Benedict al XVI-lea, a devenit catolic

 
Un episcop anglican, admirator al Papei emerit Benedict al XVI-lea, a devenit catolic
  • 20 Oct 2021
  • 502

Un fost episcop anglican de Rochester, Dr. Michael Nazir-Ali, a devenit catolic.

Michael Nazir-Ali este al treilea episcop anglican care a îmbrățișat credința catolică în ultimul an. Fost episcop de Rochester, în curând va fi hirotonit preot al Bisericii Catolice în Comitatul Norfolk. Michael Nazir-Ali, născut în Pakistan acum 72 de ani, a fost episcop de Rochester din 1994 până în 2009, când s-a retras.

Michael Nazir-Ali se declară a fi un admirator fervent al Papei emerit Benedict al XVI-lea. 

Michael Nazir-Ali se alătură Ordinariatului Personal "Maica Domnului de Walsingham", înfiinţat de Papa Benedict al XVI-lea prin constituţiapostolică "Anglicanorum Coetibus", în 15 ianuarie 2011, pentru a-i primi pe credincioşii şi clerul anglican dornici să intre în deplină comuniune cu Succesorul lui Petru; ordinariat plasat sub patronajul lui John Henry Newman, el însuși un anglican convertit la catolicism

Mă mut de la o Biserică la alta

Căsătorit, tată a doi copii, s-a născut în Pakistan în sânul unei familii de musulmanșiiți convertiți la creștinism. Cu toate că a învățat într-o școală catolică, la vârsta de 20 de ani a intrat în sânul Bisericii Anglicane. Într-un interviu pentru Dailymail, fostul episcop și-a exprimat disponibilitatea de a „lupta pentru drepturile omului și de a ajuta milioanele de creștini care suferă în întreaga lume”. „Biserica Catolică este o organizație mondială cu adevărat unită, care îi dă putere”, a spus el. „Aceasta nu este o „convertire de la o religie la alta”, a mai spus Dr. Michael Nazir-Ali, ci  mă mut de la o Biserică la alta".

 

Traducere: ACCSursa:aleteia.org