Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sărbătoarea hramului la Misiunea Greco-Catolică din Londra

 
Sărbătoarea hramului la Misiunea Greco-Catolică din Londra
  • 31 Mar 2014
  • 6259
Sărbătorile de hram sunt momente de strălucitoare bucurie în viaţa unei comunităţi, când Dumnezeu revarsă harul şi binecuvântarea Sa din belşug, prin mijlocirea sărbătorii căreia îi este închinat altarul bisericii lor.

Misiunea Română Unită din Londra a avut bucuria de a-l avea în mijlocul ei pe Preasfinţizul Părinte Claudiu Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore carea a slujit duminică, 30 martie, în mijlocul credincioşilor greco-catolici din Londra. Alături de înaltul ierarh a celebrat şi Preasfinţitul Părinte Hlib Lonchyna, episcopul ucrainean din Londra precum şi un sobor de preoţi români şi englezi, sosiţi pentru această frumoasă celebrare.

Părintele Eduard-William Fărtan, Rectorul Misiunii din Londra, i-a întâmpinat pe aleşii oaspeţi cu Sfânta Evanghelie şi cu Crucea iar un grup copii îmbrăcaţi în frumoase costume tradiţionale româneşti din Ţara Oaşului şi Maramureş le-au oferit pâine şi sare.

 La începutul Sfintei Liturghii, Episcopul român a hirotesit în treapta lectoratului pe domnul Claudiu Pit, într-un cadrul solemn şi plin de emoţie atât pentru candidat şi pentru familia lui cât şi pentru întreaga biserică.

În cuvântul său, pornind de la semnificația hramului Buna Vestire, Preasfinţitul Claudiu a subliniat necesitatea bucuriei pentru orice creștin. Pe urmele Maicii Sfinte toţi creştinii se împărtăşesc din mesajul Arhanghelului Gavriil, cel care îi spune Maicii Sfinte „Bucură-te!”; o bucurie ce nu depinde de lucrurile şi situaţiile acestei lumii, ci de prezenţa lui Dumnezeu în această lume. Preasfinţia Sa în încheierea cuvântului i-a încurajat pe credincioși încredinţându-i că îi poartă în rugăciunile lui şi le-a urat o priveghere rodnică în aşteptarea Învierii Domnului.
 
Un moment deosebit a fost acordarea Crucii Pectorale Monseniorului John Armitage, Vicarul General al locului. Distincţia bisericească vine ca o recunoaştere a disponibilităţii şi sprijinului de care Monseniorul Armitage a dat dovadă faţă de păstorirea românilor în Londra. Cu acelaşi oficiu ecleziastic a fost onorat din partea Eminenţei Sale Cardinalul Lucian şi părintele Eduard-William Fărtan, preotul românilor din Londra, prin rugăciunea  Preasfinţitului Claudiu, ca semn de preţuire pentru întreaga activitate pastorală şi culturală pe care a desfăşurat-o în Diaspora.

Părintele Eduard-William Fărtan a mulţumit atât Preasfinţitului Părinte Claudiu şi oaspeţilor pentru bucuria de a fi în mijlocul comunităţii cât şi celor peste 300 de credincioşi prezenţi, pentru modul în care au ştiut să facă luminoasă celebrarea hramului bisericii lor.
 
La sfârşitul Sfintei Liturghii, ca la orice hram din patrie, şi la Londra s-a organizat o agapă frăţească unde credincioşi au avut un moment plăcut de a se apropia şi de a se întreţine cu  oaspeţii.

Dr. Sergiu Soica