Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Regina Marii Britanii la Vatican

 
Regina Marii Britanii la Vatican
  • 04 Apr 2014
  • 4722
Regina Elisabeta a II-a s-a întâlnit joi, 3 aprilie 2014, cu Papa Francis pentru prima dată.

Istorica întâlnire a avut loc în salonul mic al Papei de lângă sala Paul al VI-lea din Vatican. Papa Francisc fiind cel de al cincilea Papă cu care se întâlneşte Regina.

Accentul pe rădăcinile comune ale credinței creștine a fost tema care a apărut în dialogul de la întâlnirea Papei Francis cu Regina Elisabeta a Marii Britanii și cu soțul acesteia, prințul Philip. De asemenea, la întâlnirea privată a fost prezent Cardinalul Cormac Murphy-O`Connor, fostul Arhiepiscop de Westminster și primul episcop catolic care a predicat pentru familia regală de la separarea Bisericii Angliei de Roma în secolul al XVI-lea .

Regina, care a fost însoțită de Ducele de Edinburgh, s-a întreţinut cu Papa Francis timp de 17 minute și a prezentat Sfântului Părinte un coş cu produse britanice, unele produse fiind cultivate în grădinile palatelor regale.

Papa i-a dăruit Reginei o cruce montată pe un glob de lapis lazuli, un cadou pentru Prinţul George de Cambridge, fiul în vârestă de opt luni al Printului William, Duce de Cambridge, și Catherine, Ducesa de Cambridge.

Papa i-a mai dăruit Reginei o copie a unui decret din arhivele Vaticanului, datând din anul 1679, prin care Papa Inocențiu al XI a extins venerarea Sfântului Eduard Mărturisitorul la cuprinsul Bisericii Universale, stabilind ziua sa de sărbătoare pe data de 13 octombrie.

Regina, care a ajuns cu aproximativ 20 de minute de întârziere, după întâlnirea cu președintele italian Giorgio Napolitano, a declarat Papei Francisc: "Îmi pare rău că v-am făcut să aşteptaţi; am fost la un prânz foarte plăcut cu președintele italian. "

Regina a vizitat anterior trei Papi: întâi ca Prinţesa Elisabeta, în 1951, când a fost primit de Papa Pius al XII-lea, apoi ca Regină a fost primită de către Fericitul Ioan al XXIII-lea în 1961 și de către Fericitul Ioan Paul al II-lea în 1980 și 2000. Ea s-a întâlnit, de asemenea, cu Fericitul Ioan Paul și Papa Benedict al XVI-lea în vizitele acestora în Marea Britanie în 1982 și 2010.

Anul acesta marchează centenarul re-deschiderii relațiilor diplomatice dintre Marea Britanie și Sfântul Scaun.

Pr. Dr. Eduard-William Fărtan