Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Înmormântarea părintelui trecut la Domnul, Dumitru Rusu

 
Înmormântarea părintelui trecut la Domnul, Dumitru Rusu
  • 31 Dec 2021
  • 2075

Joi, 30 decembrie 2021, la ora 11:00, în orașul Târnăveni a avut loc slujba de înmormântare a Părintelui Dumitru Rusu, care a trecut pragul veșniciei la vârsta de 66 de ani.

Cu binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Greco-Catolice din România, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș a celebrat slujba de înmormântare a părintelui Dumitru Rusu. S-au unit în rugăciune Pr. prot. Stelian Barbu, Pr. Ciulea Vasile, Pr. Ivan Sorin si Pr. Doru Velțan.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Cristian a transmis binecuvântarea și gândul Preafericirii Sale Cardinal Lucian. Apoi a invitat credincioșii prezenți să privească acest moment de tristețe ca o bucurie a veșniciei la care suntem cu toții chemați.

Parintele Liviu Dumitru RUSU s-a născut la 25 iunie 1955, în satul Abus, jud. Mureș, fiind primul copil din cei doi ai familiei Rusu.

A fost angajat ca merciolog, în cadrul Uniunii Cooperativelor de consum din Târnaveni, iar dupa absolvirea cursurilor de Teologie Greco-Catolică la Institutul Teologic din Blaj, în anul 1995, este hirotonit preot. Își îndeplinește cu conștinciozitate misiunea, până când, din cauza stării precare de sănătate, este nevoit să se retragă.

„Cu sfinții odihnește, Cristoase, sufletul adormitului robului Tău, unde nu este durere nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit”.

Biroul Arhieparhial de PresăSursa:bisericaromanaunita.ro