Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Milostivirea lui Dumnezeu este mângâierea sa pentru rănile păcatelor noastre

 
Milostivirea lui Dumnezeu este mângâierea sa pentru rănile păcatelor noastre
  • 07 Apr 2014
  • 3375
Milostivirea divină este o lumină puternică de iubire, este mângâierea lui Dumnezeu pentru rănile păcatelor noastre, a spus Papa Francisc la predica de la Sf. Liturghie celebrată luni dimineaţă în Capela Casei Sf. Marta din Vatican. 

Suveranul Pontif a vorbit despre milostivirea divină plecând de la fragmentul Evanghelic în care fariseii aduc la Isus o femei adulteră şi îl întreabă ce trebuie să păţească aceasta pentru păcatul comis, ţinând cont de faptul că legea dată de Moise prescria uciderea ei (Ioan 8,1-11). „Căsătoria este simbolul şi realitatea umană a relaţiei fidele dintre Dumnezeu şi poporul său”, a subliniat Papa Francisc care a atras atenţia asupra vicleniei celor care au adus-o pe femeia adulteră în faţa lui Isus, întrucât, dacă acesta ar fi aprobat uciderea ei, ar fi căzut în capcana lor. Pe aceştia nu-i interesa femeia păcătoasă, păcatul ei sau împlinirea legii. Isus însă o iartă pe femei şi le spune celor prezenţi să arunce piatra doar dacă sunt fără de păcat. În acel moment, toţi acuzatorii ei au început să plece. Femeia îşi recunoaşte păcatul întrucât nu îşi declară nevinovăţia în momentul în care toţi au plecat, iar Isus îi spune că nici el nu o condamnă, însă îi cere să nu mai păcătuiască. „Isus iartă! Dar aici este ceva mai mult decât iertarea, deoarece, în calitatea sa de confesor, Isus aici nu împlineşte legea, deoarece legea cerea pedepsirea femeii, iar el era pur, de aceea putea să arunce cu piatra!”

• „Isus merge însă dincolo de lege. Nu îi spune: «adulterul nu este un păcat!». Nu! Însă o iartă prin lege. Acesta este misterul milostivirii. Acesta este misterul milostivirii lui Isus. Pentru a fi milostiv Isus nu împlineşte legea şi iartă fără a îndeplini legea care cerea lapidarea: «Mergi în pace!».

Papa Francisc a mai vorbit în predica sa despre dificultatea de a înţelege milostivirea lui Dumnezeu, arătând că nu aceasta iartă păcatele, ci este modul prin care Dumnezeu iartă păcatele. De asemenea, papa a spus că milostivirea merge dincolo de lege şi pune deoparte păcatul persoanei pentru binele ei. Isus nu o umileşte pe păcătoasă, ci o iartă şi îi spune să nu mai păcătuiască.Sursa:ro.radiovaticana.va