Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Uniunea Europeană: pregătită să apere viaţa cetăţenilor ei?

 
Uniunea Europeană: pregătită să apere viaţa cetăţenilor ei?
  • 10 Apr 2014
  • 4165
Cea de-a 7-a etapă  a iniţiativei legislative cetăţeneşti  „Unul dintre noi”, audierea în faţa Comisiei Europene şi a Parlamentului Uniunii Europene, se desfăşoară în aceste zile la Bruxelles.

Pe 9 aprilie mai mulţi membri din diferite comitete ale Uniunii Europene,  inclusiv comisarii europeni Maire Gheoghegan-Quinn (Cercetare) şi Andris Piebalgs (Dezvoltare), i-au primit pe membrii comitetului executiv ai  iniţiativei legislative europene cetăţeneşti Unul dintre noi, însoţiţi de experţi. Întâlnirea care s-a desfăşurat marţi după-masă la Bruxelles a avut ca prim scop susţinerea Iniţiativei cu argumente obiective. Comisia UE a spus că această iniţiativă este importantă şi doreşte să înţeleagă mai bine care sunt cerinţele cetăţenilor, motiv pentru care numărul experţilor UE prezenţi la întâlnire a fost considerabil.

Reprezentanţii iniţiativei „Unul dintre noi” au subliniat că  aceasta va putea fi considerată un succes dacă se va transforma într-o propunere legislativă asupra căreia Parlamentul European să dezbată şi, eventual, să o aprobe.

În cadrul colocviului s-a vorbit despre importanţa protejării embrionului uman din momentul conceperii, despre sistarea finanţărilor care presupun distrugerea embrionilor umani - care până acum nu au rezultate terapeutice şi nu sunt necesare întrucât cercetarea pe celule stem adulte are deja rezultate promiţătoare. În caxdrul dezbaterii s-a atras atenţia că UE finanţează unele organisme internaţionale care promovează avortul, cu toate că regulamentul UE interzice astfel de finanţări.

Joi, 10 aprilie, are loc audierea reprezentanţilor „Unul dintre noi” în Parlamentul Europei.

Chiar dacă după discuţiile din cadrul Comisiei UE nu putem spune dacă UE este pregătită să apere viaţa umană încă din momentul conceperii ei sau dacă politicile de finanţare se bazează mai mult pe decizii politice decât pe date ştiinţifice, suntem convinşi că această iniţiativă este punctul de plecare pentru o dezbatere euro-parlamentară care să ţină cont de etică.

AICI puteţi urmări live audierea din Parlamentul European.

Pentru e-communio.ro, de la Bruxelles, Andrei HrişmanNota redacţiei: Andrei Hrişman, doctor în bioetică, participă în calitate de expert la audierea în faţa Comisiei Europene şi a Parlamentului Uniunii Europene, care se desfăşoară în aceste zile la Bruxelles.